27 травня, 2021

Україна не відповідає вимогам НАТО

Україна не відповідає жодному стандарту країни, яку можна залучати до НАТО та ЕС як невід’ємну складову. І річ не в окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей. Статут НАТО можна й змінити з урахуванням реальности. Наприклад, окупація Туреччиною (членом НАТО) північного Кіпру та створення там ніким не визнаної „республіки“, 36-річний конфлікт Туреччини та Греції, також члена НАТО, суттєвим чином не вплинули на військовий альянс. Як і війна, яку турки ведуть проти курдів – на території власної країни і на землях сусідніх держав.

Можна на прикладі десятків показників пояснити, що теперішня Україна не відповідає натівським вимогам. Але є очевидні істини, зрозумілі пересічному виборцеві без спеціяльної освіти (військової, політичної, економічної, юридичної). Прийняти до НАТО чи ЕС державу з найнижчим рівнем життя в Европі, водночас з найбільшою вартістю природних ресурсів та кількістю олігархів-мільярдерів означає ліквідувати ці міжнародні інституції.

І Болгарія, і Румунія, наприклад, 30 років тому були незрівнянно біднішими за УРСР. Але вони рухались до об’єднаної Европи. Куди рухалась Україна й куди зайшла, всі бачать без рожевих окулярів.

,
Миколаїв

Коментарі закриті.