27 травня, 2021

Літні пластові табори в 2021 році

Світлини минулих років з пластових літніх таборів (зліва): „Новий Сокіл“, „Вовча Тропа“, „Писаний Камінь“.

 

Минулого літа вперше в історії Пласту Америки пластові табори були скасовані, і пластуни не могли разом таборувати через світову пандемію. Щоб пластовий дух і пластова праця не втихали, Крайова пластова старшина (КПС) і Окружні таборові комісії (ОТК) вирішили провести літні табори 2020 року у віртуальному форматі. Під проводом зарадних виховників, родичів і завзятих пластунів молодь зустрілася віртуально, вживаючи різні засоби, включно зі Zoom-сходинами.

Цього року ОТК усіх пластових осель працюють, щоб пластуни могли наочно таборувати. Хоча маски і особиста безпечна відстань будуть обов’яз­ковими, діти житимуть на природі, на свіжому повітрі.

Табори відбудуться від 10 до 24 липня на всіх трьох пластових оселях – „Писаний Камінь“ у Миддил­філ­ді, Огайо, „Вовча Тропа“ в Іст-Четгамі, Ню-Йорк, і „Новий Сокіл“ у Норт Коллінзі, Ню Йорк. Також є пляни на спеціяльні табори впродовж літа, розпочалося плянування віртуального табору для тих, хто не зможе відбути табір наочно.

Цьогорічні виховно-вишкільні табори будуть скорочені до двох тижнів. Всі ОТК співпрацюють з урядовими відділами охорони здоров’я, щоб дотримуватися правил та рекомендацій для проведення таборів у найбезпечніших обставинах. Головні зусилля будуть спрямовані на безпеку і здоров’я таборовиків, булав й усіх помічників на оселі.

Перед приїздом на пластову оселю, кожен мусить засвідчити неґативний вислід щодо Ковід-19 і буде віддалений від інших перед табором. Додатковою вимогою для всіх, котрі приїздять на оселю таборовиком, виховником, працювати на кухні чи на оселі і є старшими за 16 років, є доказ щеплення проти коронавірусу.

В додатку до булавних вишколів і дошколів, для всіх цього року на оселі будуть гутірки стосовно нових способів таборування під час карантини. Однією з найбільших змін для таборовиків буде носіння масок і дотримування відповідної відстані один від одного. Мaски треба буде носити під час усіх занять, крім спання, харчування, купелі і при басейні. Додатково будуть денні перевірки температури і розділення таборів на менші відділи „cohorts“, щоб обмежити контакти з іншими в разі випадку захворювання.

Хоча табори будуть виглядати дещо інакше, вони далі будуть мати тему, таборову пісню, вогники, піонірку та багато елементів табору, до чого діти звикли. Виховники заохочуватимуть таборовиків бути активними та брати участь у безконтактних спортах, де можливе соціяльне дистанціювання. Таборовики зможуть охолодитися в басейні зі своїми „cohorts“.

Голова ОТК „Писаного Каменя“ Сте­фа Тайтер вірить, що пластові табори відбудуться і запевняє всіх, що табори будуть у пластовому дусі, пандемія не зможе забрати пластовий дух, дружбу і бажання таборувати.

На пластових вишколах і в пластовому житті пластуни вчаться бути творчими і гнучкими. Пластовий закон каже, що пластуни повинні бути врівноваженими, доброї гадки і корисними. У цьому також треба вміти пристосуватися до обставин і виконати справу якнайкраще у пластовому дусі.

За додатковими інформаціями можна стежити на пластовій мережі: www.PlastUSA.org або Писаний Камінь (pysanyjkamin.org), Вовча Тропа (vovchatropa.org) і Новий Сокіл (novyisokil.org). До зустрічі на таборі!

Коментарі закриті.