29 вересня, 2022

Триває битва за Україну

27 вересня Збройні сили України продовжили контрнаступальні дії, щоб відрізати росіян від стратегічних логістичних центрів. На Херсонщині, Донеччині та Луганщині українські сили уразили бази окупаційних сил Росії. На цих базах російські окупанти тримали військову техніку та живу силу.

У Старобільському районі на Луганщині завдано удару по базі так званого російського підрозділу “Русский легион”.

У місті Алчевськ на Луганщині, знищено будівлю так званого “Міністерства держбезпеки ЛНР”. Знищена база російських сил з автотехнікою у місті Єнакієве. 

27 вересня Сили оборони зайшли до селища Куп’янськ-Вузловий у Харківській області. Це передмістя звільненого від російських окупантів Куп’янська з лівого берега річки Оскіл. Куп’янськ-Вузловий є великим залізничним вузлом, що забезпечує сполучення залізницею зі станціями Харків, Валуйки, Святогірськ, Бєлгород, Попасна, Куп’янськ-Південний. Контроля прилеглих до Куп’янська населених пунктів забезпечує продовження руху для звільнення окупованої Луган-щини.

21 вересня Президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію. Це спричинило масовий виїзд із країни росіян і протести з сотнями затриманих.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що останнім часом спостерігається різке зростання звернень від росіян на гарячу лінію проєкту „Хочу жити“ щодо здачі в полон у зв’язку з оголошеною в Росії частковою мобілізацією. 

 

Коментарі закриті.