26 травня, 2017

Темою конференції стала культурна спадщина

Презентація кролевецьких рушників. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 20 квітня Український центр культурних досліджень Міністерства культури України спільно з Національною академією керівних кадрів культури і мистецтв, Національною історичною бібліотекою України провели науково-практичну конференцію „Культурна спадщина України: сталий розвиток і національна безпека“.

Метою конференції стало обговорення актуальних питань, пов’язаних з нематеріяльною культурною спадщиною, її ролею як об’єднавчого елементу для суспільства заради стабільного розвитку і безпеки, та її значення для формування ідентичности та розвитку творчого потенціялу нації.

У відкритті конференції взяли участь перший Президент України Леонід Кравчук, радник Посольства Литовської Республіки в Україні Юрґіс Ґедріс, віце-президент Національної академії мистецтв України Юрій Богуцький та інші. Пленарне засідання розпочав Ігор Пошивайло, директор Меморіяльного комплексу героїв „Небесної сотні“, який виголосив доповідь „Культурна спадщина в надзвичайних умовах: міжнародні стратегії для України“.

Під час конференції відбулися книжкова виставка „Нематеріальна культурна спадщина України“, виставка „Кролевецький тканий рушник: від давнини до сьогодення“, на якій майстер-клясу провели майстер художнього ткацтва Валентина Гецевич і майстер ручного художнього декоративного ткацтва Людмила Мінтус.

Виступив народний хор „Калина“ з Києво-Святошинського району, який представив програму „Пісенні традиції села Лука“.

Коментарі закриті.