26 травня, 2017

Жертви Биківні не забуті

Організатор та ведуча презентації Світлана Лещенко біля виставки з виданнями, присвяченими Биківні. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 27 квітня у Національній історичній бібліотеці України відбулася презентація книг Андрія Амонса – полковника юстиції у відставці, члена комісії Київської міської ради з питань поновлення прав реабілітованих.

А. Амонс – автор численних нарисів і статтей про репресованих на Київщині цивільних громадян і військовослужбовців – жертв сталінського режиму, які десятиліттями були забуті в безіменних могилах на території Биківнянського лісу та в багатьох інших місцях України. Автор досліджував колишні архіви НКВД і за останні 10 років видав книги „Биківнянська трагедія“, „Биківнянські жертви“, „Репресовані прокурори в Україні“ та електронне видання про знахідки з биківнянських поховань.

А. Амонс розповів про трагічні  сторінки 1937-1938 років‚ коли тривало знищення уявних ворогів більшовицького тоталітарного режиму. Автор показав на прозірках знахідки під час розкопок розстріляних та таємно похованих жертв НКВД у Биківнянському лісі під Києвом.

Коментарі закриті.