30 червня, 2017

Студенти представлять Україну в Лондоні 

КИЇВ. – Національні змагання „Enactus Україна“ сезону 2016-2017 років відбулись 26 травня у Києві. 12 студентських команд з Києва, Харкова, Львова, Одеси та Вінниці представили свої підприємницькі проєкти, а 70 представників підприємництва оцінювали їх. За підсумками голосування жюрі, було обрано три найкращих команди, що виступили у фінальному турі. Фіналістами стали Одеський національний університет ім. Іллі Мечникова, Вінницький національний технічний університет та Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана (КНЕУ).

Організатор змагань – „Enactus Україна“, частина світової мережі „Enactus“. Сьогодні до спільноти „Enactus Україна“ залучено 25 вищих шкіл та понад 300 студентів. „Enactus“ Україна представлений у Львові, Харкові, Вінниці, Одесі та Києві. Плянують приєднатися Суми, Кривий Ріг, Маріюполь, Запоріжжя, Дніпро, Миколаїв. Переможці представлять Україну на Всесвітньому кубку „Enactus“ у Лондоні 26-28 вересня.

Студенти-підприємці КНЕУ представили проєкт „Vision for future“, покликаний допомагати слабозорим та сліпим дітям зі школи-інтернату у Києві. Студенти провели дев’ять майстер-кляс з ручного виготовлення продукції та організували її продаж. Вилучені гроші спрямували на ремонт двох офтальмологічних приладів вартістю 79 тис. грн та закупівлі навчальних матеріялів для школи.

Ще один проєкт команди має назву „Veterans HUB 4.5.0“. (www.veteranshub.ml). Це онлайн-плятформа для допомоги ветеранам війни на сході України та їх родинам. Основні проблеми, з якими стикаються ветерани, працевлаштування, фізична реабілітація, медична, правова, психологічна допомога. Як тільки ветеран зареєструється та заповнить аплікаційну форму на пляфтормі „Veterans HUB 4.5.0“, він зможе напряму зв’язатись з організацією, що допоможе вирішити його проблему.

Також студенти організували Всеукраїнський конкурс інновацій з призовим фондом 350 тис. грн. та залучили ґрант на суму 65 тис. грн. від Аґентства США з міжнародного розвитку (USAID). Цей ґрант сприятиме розробці дорожньої карти з розвитку малого та середнього підприємництва ветеранів. Очікується, що плятформа повноцінно запрацює до 1 вересня.

Коментарі закриті.