17 вересня, 2020

Совєтські вибори в Криму

Упродовж трьох днів‚ 13-14-15 вересня‚ у декількох реґіонах Росій­ської Федерації відбувалися додаткові вибори до Державної Думи‚ а також депутатів обласних і міських парляментів та губернаторів. Ці так звані вибори мали місце і в окупованому Росією українському Криму‚ й судячи з того жалюгідного видовища‚ Кремль починає саме з Криму втілювати божевільну путінську ідею відродження СРСР.

У найбільших містах нещасного півострова – московські імперці вже встигли довести його до стану безводної пустелі – Севастополі і Симферополі жахливим символом повернення у минуле були величезні вуличні банери з портретом Сталіна‚ надійним дороговказом у рабство і безпросвітну темряву‚ у безконечне ворогування з усім цивілізованим людством.

Зайве й підкреслювати‚ що вибори в Криму‚ як і по всій Росії‚ нічо­го спільного не мали зі свобідним волевиявленням‚ просто у дво­рах людям втикали в руки бюлетені‚ змушуючи проголосувати „правильно“.

Тим часом в цілому йдеться про грубе порушення Конституції і законодавства України. Міністерство закородонних справ України у спеціяльній заяві з приводу цих псевдовиборів „висловилює рішучий протест та засуджує протиправне організування і проведення Російською Федерацією „виборів“ до незаконних органів‚ утворених російською окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим… Усі причетні до підготування і проведення незаконного „голосування“ в тимчасово окупованому Криму нестимуть вдповідальність згідно з законодавством України… Закликаємо чужоземні держави та міжнародні організації засудити незаконні дії РФ та чітко заявити про невизнання результатів цих „виборів“‚ … а також посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію‚ у тому числі шляхом розширення санкцій“.

Чергове путінське свавілля в українському Криму викликало справедливе обурення і неприйняття в об’єднаній Европі. Про це свідчить заява‚ оприлюднена Европейською службою зовнішніх дій:

„Европейський Союз не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією та не визнає, таким чином, проведення виборів на Кримському півострові. Будь-хто обраний на організованому Росією „голосуванні“ на Кримському півострові і претендує представляти Крим і Севастополь, не буде визнаватися Евросоюзом як представник цих територій, які є частиною України. Европейський Союз залишається непохитним у підтримці територіяльної цілісности та суверенітету України”.

Цю заяву з вдоволенням і вдячністю зустріло Представництво президента України в Автономній Республіці Крим‚ водночас підкресливши у заяві-відповіді‚ що „відсутність поваги до Конституції України, українського законодавства, а також норм міжнародного права є давньою візитівкою Російської Федерації“.

Повертаючись до банерів з портретом Сталіна‚ доводиться‚ на жаль‚ стверджувати не лише глибину імперської хвороби в кремлівської верхівки‚ але й дивну згідливість російської спільноти‚ принаймні її більшости‚ забувати власну історію і видавати чорне за біле. Про це писав ще великий Лев Толстой: „Нащо згадувати старе? – кажемо ми… Але це говорять лише для того‚ щоб‚ не нагадуючи про жахи старого‚ чинити жахи теперішнього‚ в інших формах…“.

Коментарі закриті.