22 вересня, 2017

СКУ провів Річні загальні збори в Києві

Учасники Річних загальних зборів СКУ у Києві. (Фото: СКУ)

КИЇВ. – 25-26 серпня Світовий Конґрес Українців (СКУ) провів у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка свої річні загальні збори, в яких узяли участь 206 делеґатів і гостей з 32 країн світу.  Офіційна частина зборів розпочалась молитвою, яку провів Митрополит Української Православної Церкви Київського Патріярхату (УПЦ КП) Адріан Старина.

З нагоди зборів та 50-ліття СКУ надійшли численні письмові привітання. Збори схвалили звіт президента СКУ про основну працю протягом минулого періоду.

Учасники зборів були присутні на військовій параді на Майдані та прийнятті в Софіївському заповіднику, зустрілися з Виконуючою обов’язки Міністра охорони здоров’я України д-ром Уляною Супрун‚ взяли участь в Інавґураційному економічному форумі „Підтримка економічного розвитку України: співпраця між Урядом і діяспорою”‚ у спеціяльному засіданні Міністерства закордонних справ України з нагоди 50-ліття СКУ, в урочистому відзначенні 50-ліття  СКУ  в Мистецькому арсеналі.

Річні загальні збори продовжили закликати Вселенського Патріярха Варфоломія І визнати автокефалію УПЦ КП‚ закликали визнати патріярший статус Української Греко-Католицької Церкви‚ закликали світове співтовариство до боротьби з війною Російської Федерації, що є загрозою для миру і стабільности в світі‚ закликали всю українську діяспору і далі всіляко сприяти наданню підтримки Україні з боку міжнародного співтовариства. Було визначено конкретну програму дій закордонного товариства.

Промовляє на форумі Посол США в Україні Марі Йованович.

Промовляє на форумі Посол США в Україні Марі Йованович.

Збори СКУ закликали українську діяспору до підтримки стратегічних пріоритетів, запропонованих Комітетом з підтримки економічного розвитку України при СКУ на економічному форумі „Підтримка економічного розвитку України: співпраця між Урядом і діяспорою”.

Збори запевнили, що світове українство буде й далі стояти на сторожі незалежности і територіяльної цілісности України та просувати на міжнародному рівні актуальні українські питання.

25 серпня у Києві відбувся Інавґураційний економічний форум „Підтримка економічного розвитку України: співпраця між Урядом і діяспорою”, який зібрав ключових українських урядовців, підприємців та 125 делеґатів СКУ з 27 країн світу‚ щоб поспілкуватись на теми української економіки, експортного потенціялу та інвестиційного середовища.

Форум організував Комітет з підтримки економічного розвитку України при СКУ на чолі з заступником президента СКУ Оленою Кошарною у співпраці з Американською торговельною палатою в Україні та Канадсько-українською торговою палатою.

З вітальним словом виступили Президент СКУ Евген Чолій‚ Посол США в Україні Марі Йованович та Посол Канади в Україні Роман Ващук, які підкреслили великий економічний потенціял України та підвищений інтерес до неї чужоземних інвесторів.

Перший Віце-прем’єр-міністер України – Міністер економічного розвитку та торгівлі України Степан Кубів зачитав делеґатам привітання від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та зазначив‚ що сьогодні пора розглядати Україну як надзвичайно перспективну країну для інвестицій і, головне, надійного партнера для спільної роботи.

Можливості співпраці між Урядом України і українською діяспорою щодо підтримки економічного розвитку України було обговорено під час двох панельних дискусій: „Просування українського експорту і торгова репрезентація на ключових ринках”, яку вів заступник президента СКУ та голова Координаційного комітету підтримки України при СКУ Павло Ґрод та „Залучення чужоземних інвестицій в Україну”, яку вела О. Кошарна.

Свої думки щодо подальшої співпраці у сфері економічного розвитку України висловили перший заступник Міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, перший заступник Міністра фінансів України Оксана Маркарова, заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, голова Комітету Верховної Ради України в закордонних справах Ганна Гопко, головний інвестиційний радник Прем’єр-міністра України та Директор бюра із залучення та підтримки інвестицій Данило Білак, голова бюра Національної інвестиційної ради при Президенті України Юлія Ковалів, директор бюра просування експорту України Мар’яна Каганяк, генеральний секретар СКУ та голова Союзу Українських Організацій у Австралії Стефан Романів, скарбник СКУ та президент Канадсько-української торгової палати Зенон Потічний, президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер, засновник та генеральний директор компанії „Ajax System“ Олександер Конотопський та засновник компанії „Kodisoft“ Дмитро Костик.

Форум запропонував Річним загальним зборам СКУ до схвалення стратегічні пріоритети для українськoї діяспори щодо збільшення обсягів українського експорту у країнах проживання українськoї діяспори‚ залучення прямих чужоземних інвестицій‚ розширення торговельних можливостей для українських компаній у світі‚ призначення членів діяспори на посади почесних консулів України, співпраці з бізнес-асоціяціями та торговельними палатами, орієнтованими на Україну.

Спонзором Форуму була компанія „Horizon Capital“, провідна компанія прямих інвестицій в Україні.

 

Коментарі закриті.