7 квітня, 2022

СКУ закликає ізолювати Росію

ТОРОНТО – Світовий конґрес Українців (СКУ) закликає ООН негайно виключити Російську Феде­рацію з Ради безпеки ООН. Ми також підтримуємо заклик Президента Володимира Зеленсь­кого, який він озвучив у своєму зверненні до Ради безпеки на другий день після того, як весь світ побачив жахливі світлини та розповіді про жорстоке ставлення російських військ до українців у Бучі.

„Як зауважив Президент Зеленський, якщо ООН не усуне Росію з Ради безпеки, то забезпечить їй можливість і далі голосувати за вбивства українців“, – заявив Павло Ґрод, Президент СКУ.

СКУ також переконаний, що необхідно оголосити Росію державою-терористом та вигнати її з усіх міжнародних інституцій, зокрема з Ради ООН з прав людини, Великої двадцятки, Інтерполу. Необхідно також покласти край сумнозвісним російським кампаніям дезінформації, заборонивши всі російські та білоруські державні медія на всіх платформах, включно з соціяльними мережами. Будь-які держави, установи чи бізнеси, які напряму або опосередковано через свою „невтральну“ позицію підтримують Росію економічно, військово або політично, мають зіткнутися з таким же осудом.

СКУ також вимагає запровадити значно суворіші санкції проти Росії. Недостатньо конфіскувати кілька російських яхт. Російську військову машину необхідно фінансово задушити. Необхідно негайно впровадити тотальну бльокаду Росії на землі, у повітрі та на морі – абсолютне ембарґо на будь-які торговельні відносини з путінським режимом. Для того, щоб це відбулось, Польща та Балтійські держави мають закрити свої кордони з Росією та Білоруссю й, таким чином, зупинити будь-яке транспортування товарів та економічну співпрацю з аґресором.

СКУ

Коментарі закриті.