29 жовтня, 2020

СКУ вітає Евгена Чолія з призначенням почесним консулом України у Монреалі

ТОРОНТО. – Угоду про виконання обов’язків Почесного консула Евген Чолій підписав 16 жовтня цього року. Відтепер, вперше в історії, Україна започатковує свою дипломатичну присутність у провінції Квебек, на яку буде поширюватися консульська округа новопризначеного Почесного консула.

Почесний консул України у Монреалі Евген Чолій.

„Це для мене честь та обов’язок виконувати функції почесного консула, просуваючи інтереси України в Канаді та сприяючи розвитку торговельних, економічних, культурних та наукових зв’язків між цими країнами”, – заявив Е. Чолій.

„Світовий Конґрес Українців вітає свого колишнього Президента Евгена Чолія з призначенням почесним консулом України у Монреалі та бажає йому успіхів на цій високій посаді, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. – Це призначення є закономірним виявом оцінки його великої праці в підтримці України”.

У 2008-2018 роках Е. Чолій очолював СКУ, а в 1998-2004 роках  – Конґрес Українців Канади. Е. Чолій є почесним доктором Національного університету „Львівська політехніка” та Національного університету „Києво-Могилянська академія”. Від 2012 року його щорічно включають до довідника „Найкращі юристи у Канаді”.

СКУ

Коментарі закриті.