12 листопада, 2020

Святкували 26-річчя Національного університету „Острозька академії”

ОСТРОГ, Рівненська область. – Національний університет „Острозь­ка академія” 22 жовтня святкував 444-річчя з часу заснування та 26-річ­чя відродження.

Через епідеміологічну ситуацію в місті Острог, усі урочистості відбувалися у форматі онлайн. Під час офіційної частини святкування відзначили найкращих студентів і співробітників грамотами та подяками за здобутки в громадській, студентській та викладацькій діяльності, а також за значний внесок у розвиток університету.

Грамотою Офісу Президента України нагородили професора катедри англійської мови та літератури д-ра Василя Жуковського. Почесні грамоти обласної ради вручили доктору історичних наук, професорам Володимиру Трофимовичу і Юрію Мацієвському, викладачів Зою Столяр та Наталію Боржецьку нагородили почесними грамотами обласної державної адміністрації.

Ректор Ігор Пасічник привітав колеґ, які цьогоріч захистили докторські десертації – Марію Петруш­кевич, Олександру Вісич, Оксану Пухонську, Ольгу Кривицьку, Михайла Колоса, Ольгу Дем’янчук, Едуарда Балашова та Ігоря Гущука. Із успішним захистом кандидатських десертацій відзначили Вік­торію Каламаж, Наталію Матвійчук, Сергія Галецького, Наталію Дани­люк, Ольгу Шляхову.

Цього року Острозька академія вже втретє була відзначена за вдалу підготовку студентів до складання тестування на рівень володіння англійською мовою від Університету Кеймбридж.

„Ми довели суспільству, що Острозька академія – це перший вищий навчальний заклад Східної Европи. Пишаюся тим, що сучасна академія зберігає освітні, культурні та духовні традиції, закладені ще в XVI ст., і примножує їх новими здобутками наших студентів й учених на всеукраїнському і міжнародному рівнях”, – сказав Ректор І. Пасічник.

Після урочистої частини українська скрипалька, Заслужена артистка України Мирослава Которович, привітала академічну родину онлайн-виконанням композиції „Салют д’Амур” Едварда Елгара.

Коментарі закриті.