12 листопада, 2020

Видано заборонену книгу про Стуса

Після заборони книги Вахтанга Кіпіані у Львові відбулася акція „Руки геть від Стуса!”. (Фото: Львівський портал)

КИЇВ. – Видавництво „Vivat” випустило новий наклад книги Вахтанга Кіпіані „Справа Василя Стуса”, розмістивши на її форзацах рішення Дарницького районного суду Києва щодо її заборони.

Про це повідомила 2 листопада генеральний директор видавництва Юлія Орлова: „Цей наклад особливий у всіх сенсах, але прийшла пора розповісти про підготовлену нами з Вахтангом Кіпіані несподіванку. На форзацах книги розміщено рішення Дарницького районного суду про заборону книги в першій інстанції, яке може вступити в силу 18 листопада цьього року, та передмова укладача книги Вахтанга Кіпіані”. Наклад у такому вигляді друкується вперше.

19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд частково задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти видавництва „Vivat” та історика і журналіста В. Кіпіані про заборону видання і поширення книги „Справа Василя Стуса”. Також суд заборонив поширення пов’язаної з книгою інформації у пресі, на радіо, телебаченні, інтернеті.

У видавництві заявили, що подадуть апеляцію на рішення суду. Виходячи з того, що вже було розповсюджено майже 20 тис. примірників книги, її вирішили додрукувати.

Водночас Міністер культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що міністерство рекомендує до читання книгу В. Кіпіані про справу В. Стуса. О. Ткаченко додав, що, поки справа буде в апеляції, особисто закупить частину накладу для національних бібліотек.

 

Укрінформ

Коментарі закриті.