22 грудня, 2022

Ризик наступу росіян з Білорусі залишається

20 грудня у Білорусі помічено перекидання танків та іншої техніки в бік кордону з Україною. О 5-ій год. ранку із залізничної станції Полонка (неподалік від Обуз-Лісновського полігону) відправився ешелон з військовою технікою та прибув у Лунинець у Брестській області. На платформах ешелону зафіксували 23 танки Т-80, 8 бензовозів, 9 вантажівок (Урали та КамАЗи), 2 пасажирських та 7 вантажних вагонів.

Також через Шклов у Могильовській області пройшов ешелон із технікою та озброєнням. Зафіксували 20 БМП-2, 3 бензовози та 7 „Уралів“, мобільний пункт управління зв’язком на базі КамАз, 4 пасажирських вагони Російської залізниці та 3 вантажних вагони. Цей ешелон прибув у Калинковичі в Гомельській області.

Напередодні, 19 грудня, на залізничній станції Заслоново у Вітебській області помітили завантаження на платформи 20-ти танків та близько 16-ти „Уралів“. Ця техніка перебувала на Лепель­ському полігоні.

Згодом цей ешелон відправився в бік Осипо­вичів. Попередньо пунктом його призначення стало місто Слуцьк у Мінській області.

Переміщення російської техніки та авіяції на території Білорусі прокоментував Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв. Він уточнив, що спільні польоти російського літака А-50 та винищувачів МіГ-31К проводять для уточнення цілей на території України.

На території Білорусі зараз зосереджені 2-га мотострілецька дивізія 1-ої танкової армії. Ризик повторного наступу росіян із території Білорусі залишається, але на сьогодні ударного угруповання Росії там не сформовано, заявив Міністер оборони Олексій Резніков.

За даними Генерального штабу підтверджено ураження підрозділами Сил оборони України 18 грудня районів зосередження живої сили та техніки противника в районах населених пунктів Пологи, Василівка і Кам’янка-Дніпровська Запорізької області, втрати складають понад 130 поранених окупантів, знищено до 10 одиниць озброєння і військової техніки різного типу.

Російські окупанти безрезультатно контратакують на напрямку Сватове-Кремінна, а українським захисникам залишилося декілька кілометрів до Кремінної.

У грудні збито 67 іранських дронів-камікадзе „Shahed“. Росія для авіоударів по Україні використовує близько 40 аеродромів, з них п’ять або шість – на території Білорусі.

Ворог завдав ракетних ударів по Ізюмському району Харківської області – горить об’єкт „Нафтогазу“, люди не постраждали.

 

Коментарі закриті.