22 грудня, 2022

Нові санкції США

ВАШІНҐТОН. – США розширили антиросійські особисті санкції. У список санкцій включені мільярдер Володимир Потанін з сім’єю, віце-прем’єри російського уряду Андрій Білоусов і Дмитро Чернишенко, 29 російських губернаторів і 17 компаній, афілійованих з банком ВТБ. Крім самого Потаніна, санкції застосовано до його дружини Катерини, сина Івана та доньки Анастасії. Під санкції потрапили потанінські активи – „Росбанк“, голдинґ „Інтеррос“ та його яхта. „Рос­банку“ дали час на згортання операцій до 15 березня 2023 року. При цьому санкції не запроваджено щодо банку „Тінькофф“ та „Норнікеля“, частками в яких володіє „Інтеррос“.

Санкційний список також поповнили так званий „глава уряду Херсонської области“ Андрій Алексєєнко, урядовці, родичі губернаторів, заступник міністра фінансів Росії, куратор податкової політики Олексій Сазанов, голова ради директорів „Радкомфлоту“ Сергій Франк.

Координатор американської санкційної політики Джеймс О’Брайєн пообіцяв, що США зроблять подальші дії проти Росії, крім нинішніх санкцій. О’Браєн наголосив, що введені 15 грудня санкції „є прямою відповіддю“ на російську ескалацію в Україні. Він додав, що такі дії Росії „приведуть до подальших дій із боку США“.

Коментарі закриті.