6 жовтня, 2022

Разом до Перемоги!

Родина Шемчуків із конґресменом США Меттом Картрайтом (у центрі) у Скрентоні. (Фото: Іван Бондар)

Сполучені Штати Америки – серед тих країн, які невідступно стоять поруч із Україною та українцями в ці важкі часи російсько-української війни. Надання потужної військової, фінансової, матеріяльної підтримки Україні, аби сприяти обороноздатності України, – ці питання вирішують Президент США Джо Байден та Конґрес США. Пожертви для захисників України складають американці в різних штатах країни. Допомога США Україні – неоціненна. 

Відома активна підтримка нашої держави конґресмена США Метта Картрайта (Пенсильванія) – представника Демократичної партії США, члена Групи дружби з Україною та комітету з питань асигнувань, який визначає рівень витрат на економічну та військову допомогу Україні. Зустрічаючись із М. Картрайтом, завжди зауважуєш його тепле ставлення до українців і глибоку повагу. Він щиро підтримав і сказав: „Дякую Вам!“, коли ми зустрілись у час  злочинного російського вторгнення в Україну. Ми розуміли, що ці його слова вдячності всім українцям, які самовіддано боронять свободу рідної землі. „Дякуємо Вам!“ – відповіли ми, визнаючи велику допомогу США Україні. 

  Палким другом України є комісар округу Лекаванна в штаті Пенсиль-ванія, демократ Джеррі Нотаріанні. Вражає його відкритість і доброзичливість. Він підтримує українців в їхній героїчній боротьбі проти ворога, небайдужий до потреби доброчинної допомоги Україні, транспортування на наше прохання у штат Нью-Джерзі для відправки в Україну вагомих гуманітарних вантажів із міст Скрентона та Данмора. 

На  допомогу  українським  військовим  понад 20 тис. дол. Цю суму складають вартість ліків, пересланих в Україну, та  кошти, відправлені Благодійному фондові „Свою Україну любіть“ у Полтаві на придбання бронежилетів, шоломів, сонячних батарей, автомобілів для оборонців України. 

Данмор, Пенсильванія

Коментарі закриті.