25 лютого, 2021

Провели суди над Навальним

Олексій Навальний у Бабушкінському суді Москви. (Фото: Олександр Земляниченко)

МОСКВА. – Московський міський суд 19 лютого відхилив апеляцію на рішення попередньої інстанції, яким російському опозиціонерові Олексієві Навальному замінили умовний строк у справі „Ів Роше“ на реальний. Виїзне засідання відбулося у Бабушкінському суді Москви 20 лютого.

Водночас Московський міський суд змінив постанову попередньої інстанції, зарахувавши О. Навальному строк з 30 грудня 2014 року до 18 лютого 2015 року. Таким чином, загальний строк ув’язнення російського опозиціонера було скорочено приблизно на два місяці.

17 грудня після повернення опозиціонера до Росії з Німеччини, де він лікувався від наслідків отруєння, його було затримано.

Також 20 лютого можливість виступити для О. Навального з’явилася після другого судового засідання у справі наклепу на ветерана. Суддя Віра Акимова призначила О. Навальному грошову кару 850 тис. рублів на користь держави.

У промові російський опозиціонер звернувся до прокурорів: „Я вважаю, що ви за це за все будете горіти в пеклі! Ну ви, начебто, більш-менш молоді, ви не тільки горіти в пеклі будете, але ще відповісте на нормальному людському суді. Я розумію, що ви влаштували: вранці був один суд, ввечері – інший. Щоб увечері ви сказали, що Навальний сидить не тому, що переховувався від інспекції, а тому що образив ветерана“.

Акція протесту перед судом у Москві. (Фото: ЕРА)

У Росії пройшли акції з ліхтариками на підтримку О. Навального. Суди Москви до 5 лютого розглянули 2,204 адміністративні справи, які завели на учасників протестів на підтримку опозиціонера О. Навального. Внаслідок розгляду справ 972 осіб заарештували, іншим призначили грошові кари. Всього із 23 січня до 2 лютого в суди російської столиці надійшло 4,908 справ.

17 лютого Европейський суд з прав людини зажадав від російської влади негайного звільнення опозиціонера.

Коментарі закриті.