4 листопада, 2022

Прем’єр Чехії прибув до Києва

Прем’єр-міністер Чехії Петр Фіала вітається з Президентом України (Фото: Пресслужба Президента України)

КИЇВ. – 31 жовтня до української столиці з візитою прибула міністерська делеґація на чолі з прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою для участи в спільному засіданні чеського та українського урядів. Чеська делеґація одразу після прибуття до Києва відвідала будівлі, зруйновані останніми російськими нападами. Прем’єр-міністер П. Фіала та кілька міністрів взяли участь у зустрічах з Президентом України. 

В. Зеленський зазначив, що під час зустрічі з П. Фіалою були скоординовані кроки щодо посилення санкцій проти Російської Федерації за терор і притягнення її до відповідальности.

Сторони окремо вони зупинилися на питаннях посилення протиповітряного й протиракетного захисту, а також захисту від дронів, які російські терористи придбали у своїх спільників в Ірані.

В. Зеленський і П. Фіала також обго-ворили залучення Чехії до підготовки українських захисників і проєкти з будівництва та ремонту військової техніки. Уряд Чехії схвалює санкції ЕС проти Росії та займає тверду позицію щодо повномаштабного вторгнення Москви в Україну. 

На міжурядовому засіданні обговорили економічну співпрацю, національну та міжнародну підтримку, повоєнне відновлення України. 

 

Коментарі закриті.