2 грудня, 2022

Президент США про Голодомор

ВАШІНҐТОН. – Опубліковано заяву Президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена, яка вшановує пам’ять жертв Великого голоду.

„Ми вшановуємо всіх загиблих у цій безглуздій трагедії та віддаємо належне стійкості українського народу, який витримав спустошення і тиранію, щоб зрештою створити вільне та демократичне суспільство“, – йдеться в заяві.

У Білому Домі зазначили, що режим Сталіна нав’язав Україні жорстоку та репресивну політику, створивши навмисний голод у 1932-1933 роках, унаслідок якого загинули мільйони невинних українських жінок, чоловіків і дітей.
„У листопаді виповнюються роковини Голодо­мору – „голодної смерти“. І незважаючи на те, що хоробрий український народ продовжує захищати свою демократію та свободу від жорстокої аґресії Росії, ми зупиняємося, щоб також вшанувати жертв минулих несправедливостей і жахів, заподіяних Україні, – сказав Президент США. – Ми підтверджуємо нашу непохитну відданість суверенітету та територіяльній цілісності України. І ми вшановуємо хоробрий український народ, який продовжує мужньо протистояти нападу росії на його демократію“.

Коментарі закриті.