2 грудня, 2022

Застрелився російський полковник

ВЛАДИВОСТОК. – Вдова заступника начальника Тихоокеанського вищого військово-морського училища Вадима Бойка Юлія у відкритому листі російському диктатору Володимиру Путіну 20 листопада написала, що її чоловік застрелився на робочому місці, коли його звинуватили у провалах під час мобілізації.

Ю. Бойко розповіла в листі, що з 16 вересня в училищі, де працював її чоловік, розгорнули пункт мобілізації. Полковника В. Бойка призначили відповідальним за прийом, розміщення та контролю мобілізованих. Він намагався розв’язувати проблеми, які виникали, але не знаходив підтримки в керівництва.

14 листопада на полігон із перевіркою приїхали представники комісії з Хабаровська, які відкрито повідомили полковнику Бойку, що його за втрату державного майна притягнуть до кримінальної відповідальности. Він прийшов у кабінет свого начальника і випустив в себе п’ять куль із табельної зброї.

Це перший у Росії випадок такого самогубства. Ю. Бойко вважає, що її чоловік своїми діями хотів дати сигнал про те, що відбувається біда, що треба щось робити, що Росія перебуває в небезпеці“.

Коментарі закриті.