27 жовтня, 2017

Президент СКУ відвідав Хорватію‚ Естонію та Великобританію

Евген Чолій з українською громадою Хорватії біля пам’ятника Тарасові Шевченкові.

ЗАГРЕБ‚ Хорватія. – 8-9 жовтня президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій здійснив робочу візиту до Хорватії, під час якої взяв участь у державному відзначенні Дня Незалежности Хорватії, зустрівся з Прем’єр-міністром Андреєм Пленковічем, головою Парляменту Ґорданом Яндроковічем, іншими державними посадовцями‚ долучився до відзначення українською громадою 50-ліття СКУ.

Він закликав Хорватію і далі надавати Україні гуманітарну допомогу‚ визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу‚ подякував за допомогу українській громаді в Хорватії.

8 жовтня президент СКУ разом з українською громадою і третім секретарем Посольства України в Хорватії Вітою Голець поклали вінки до пам’ятника Тарасові Шевченкові.

Після цього Е. Чолій узяв участь у відзначенні 50-ліття СКУ в приміщенні Українського культурно-просвітнього товариства „Кобзар”, де під час доповіді представив досягнення СКУ і основні завдання української діяспори на майбутнє. На святі виступили мистці українських культурно-просвітних товариств „Дніпро” з Рієки та „Кобзар” із Загреба.

 

Евген Чолій (в центрі) з учасниками зустрічі в Естонії.

Евген Чолій (в центрі) з учасниками зустрічі в Естонії.

ТАЛЛІН‚ Естонія. – 10-11 жовтня Е. Чолій на запрошення складової організації СКУ – Конґресу Українців Естонії, здійснив робочу візиту до Естонії, де обговорив подальшу підтримку України під час зустрічей з головою Парляменту Ейкі Нестором та іншими державними посадовцями Естонії, а також увзяв участь у відзначенні українською громадою 50-ліття СКУ.

Президент СКУ закликав вжити заходів для припинення проєкту „Північний потік-2”, що є загрозою европейській енерґетичній безпеці. Разом з цим Е. Чолій подякував, що Естонія була першою державою, яка визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

10 жовтня Президент СКУ приєднався до відзначення українською громадою на чолі з головою Конґресу Українців Естонії Вірою Коник 50-ліття СКУ. Е. Чолій виступив з промовою, у якій висвітлив основні досягнення СКУ та майбутні завдання української діяспори, відзначив почесними грамотами СКУ українські товариства, колективи та активістів, а також естонські організації „Вільна Україна“, „Моndo“, портал „Новини з України” та учасників безстрокових пікетів на підтримку України проти російської аґресії, які три роки тривають у Таллінні.

 

Під час зустрічі у Великобританії (зліва): Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко, голова Всепартійної парляментської групи з питань України Джон Віттінґдейл, Евген Чолій та член Ради Союзу Українців Великобританії Богдан Терлецький. (Фото: СКУ)

Під час зустрічі у Великобританії (зліва): Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко, голова Всепартійної парляментської групи з питань України Джон Віттінґдейл, Евген Чолій та член Ради Союзу Українців Великобританії Богдан Терлецький. (Фото: СКУ)

ЛОНДОН. – 12-15 жовтня президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій, на запрошення складової організації СКУ – Союзу Українців Великобританії, здійснив візиту до Лондону та Манчестеру, щоб обговорити актуальні українські питання на зустрічах з урядовцями, представниками громадянського суспільства і українськими громадами та взяти участь у відзначенні 50-ліття СКУ.

14 жовтня Президент СКУ був присутній на святковому концерті з нагоди 50-ліття СКУ в Манчестері, який організував Союз Українців у Великобританії на чолі з Петром Ревком. У своєму виступі Е. Чолій представив основні пріоритети СКУ, які перш за все пов’язані з підтримкою України, закликав українську громаду до подальшої співпраці в здійсненні спільних завдань. Він вручив почесні грамоти активістам української громади Великобританії.

15 жовтня Е. Чолій був на Службі Божій в Українському католицькому катедральному храмі Пресвятої Родини в Лондоні. Після її завершення він виступив на тему підтримки України.

Коментарі закриті.