27 жовтня, 2017

Відзначили річниці УПА і Акції „Вісла“

На сцені – пластуни і сумівці з прапорами. Виступає з Присягою воїна УПА Тарас Кулинич.

НЮ-ЙОРК. – Українці Ню-Йорку 13 жовтня у Народному домі відзначили 75- ліття УПА і 70-ліття Акції „Вісла“. Ведучий д-р Аскольд Лозинський привітав учасників.

Члени Пласту і Спілки Української Молоді в одностроях вийшли на сцену з прапорами, о. Еміліян Дорош з парафії св. Юра провів молитву і проголосив вічную пам’ять всім героям.

Прозвучав гимн „Ще не вмерла Україна“ у виконані Андрія Добрянського і авдиторії. Онук вояка УПА Ярослава Кіцюка – Тарас Кулинич прочитав Присягу воїна УПА.

Виголосив слово господар свята А. Лозинський. Про український геноцид, а зокрема про українські голодомори розповів професор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, відомий історик Володимир Сергійчук. Доповідач наголосив, що Україна понесла найбільші втрати після програних визвольних змагань 1918-1920 років і у 1932-1933 роках під час Голодомору.

Виступили голова Всегромадського комітету з відзначення 75-ліття УПА і 70-ліття Акції „Вісла“ Зеня Ковальчин-Брожина і президент Організації Оборони Лемківщини Марко Гованський.

У заключому слові А. Лозинський подякував В. Сергійчукові за цікаву аналітичну доповідь, З. Ковальчин-Брожині й В. Гованському за їхні висловлені думки.

На завершення А. Добрянський виконав гимн лемків „Гори, наші гори“ і молитву „Боже Великий Єдиний“.

Коментарі закриті.