27 жовтня, 2017

Евросоюз назвав чотири умови

Голова Представництва Евросоюзу в Україні Гуґ Мінґареллі. (Фото: Ліґа. net)

КИЇВ. – 1 вересня в повному обсязі набрала чинности Угода про асоціяцію між Україною та Европейським Союзом. Голова Представництва Евросоюзу в Україні Гуґ Мінґареллі на засіданні уряду 25 жовтня назвав чотири основні умови для ефективного впровадження Угоди про асоціяцію

Перша умова – слід забезпечити потужну координацію між різними міністерствами, які задіяні у впровадженні Угоди про асоціяцію. Це означає, що віце-прем’єр-міністер і урядове бюро з питань европейської інтеґрації повинні отримати реальну можливість для забезпечення координації такої роботи.

По-друге, на ранніх етапах необхідно задіювати парлямент. Кожного року уряд і Верховна Рада мають спільно визначати плян пріоритетних заходів, які мають бути спільно виконані як урядом, так і Верховною Радою. Перед кожною сесією уряд має чітко визначати ті пріоритетні заходи, які мають бути впроваджені в парляменті.

Третя умова – разом з тим, мають відбуватися реґулярні зустрічі між усіма зацікавленими сторонами: урядом, профільними міністерствами, відповідними комітетами Верховної Ради і Представництвом Евросоюзу в Україні – для того, щоб оцінити стан впровадження Угоди про асоціяцію, усунути перешкоди, які стоять на шляху інтеґрації, і разом визначати можливі рішення.

Четверта умова – необхідно забезпечити ефективну комунікацію у ставленні до Угоди про асоціяцію, яка могла би пояснити кожному українцеві, які переваги несе европейська інтеґрація.

 

Коментарі закриті.