27 травня, 2021

Переможцем Евробачення-2021 стала Італія

Гурт „Go_A“. (Фото: Укрінформ)

РОТЕРДАМ. – У нідерляндському місті Ротердамі, у палаці „Ahoy“, відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу „Евробачення-2021“.

На головній сцені виступив український гурт „Go_A“. Всього у фіналі можна було побачити виступи представників 26 країн. За підсумками голосування у фінал вийшли 10 виконавців.

До фіналу автоматично пройшли п’ять країн – засновниць конкурсу: Велика Британія, Франція, Німеччина, Еспанія та Італія, а також держава, яка приймає конкурс, тобто, Нідерлянди.

22 травня переможцем „Евробачення-2021“ став італійський гурт „Måneskin“ з піснею „Zitti e buoni“. При цьому Україна увійшла до п’ятірки лідерів конкурсу.
Гурт „Go_A“ заснував Тарас Шевченко. З початку створення склад гурту змінювався 14 разів. Музиканти „Go_A“ походять з різних куточків України: Катерина Павленко — Ніжин, Тарас Шевченко – Київ, Ігор Діденчук – Луцьк, Іван Григоряк – Буковина. К. Павленко працювала також керівником хору ветеранів. Гурт поєднує український вокал, сучасні танцювальні теми, африканські барабани та гітарний драйв.

Представник Італії відразу визначався як переможець, перебував на першій позиції списку і був фаворитом у глядачів. Після оголошення результатів пісенного конкурсу, згідно з традицією, переможець виконав свою композицію ще раз

Коментарі закриті.