21 липня, 2017

Перевидано компакт-диск „Ровесники“ 

Компакт-диск Данчика „Ровесники“.

Визначний компакт-диск Данчика „Ровесники“, виданий у 1991 році, перевиданий у виді цифрового завантаження. Диск „Ровесники“ тепер можна набути у сервісах iTunes, Amazon Music, CD Baby, Spotify та Google Play. Рівнож, окремі пісні з альбому можна прослухати на YouTube.

Фолкльорний співак Богдан Андрусишин („Данчик“) народився в Ню-Йорку в родині батька-українця і мами-білоруски. Він 15-літним став переможцем конкурсу молодих талантів, організованим білоруською громадою Ню-Джерзі. Два роки пізніше Данчик записав свою першу довгограйну пластинку під заголовком „Беларусачка“. Без відому автора, пластинку крадькома розмножували і розповсюджували по всій Білорусі. Рівночасно Данчик навязав контакт, а згодом довголітню дружбу з білоруським супер-колективом „Песняри“ під час їхнього турне по Америці.

Цей збіг обставин підняв молодого американського співака до статусу супер-зірки у Білорусі. В 1989 році Данчик провів надзвичайно успішне турне по Білорусі, яке включало вісім концертів у Будинку професійних спілок та у філярмонії Мінська.

Данчик припинив свою музичну діяльність у 1997 році, коли вирішив вповні присвятитися журналістиці. Але до того часу, записав п’ять довгограйних збірок – чотири білоруських пісень і одну українських.

„Ровесники“ – це єдиний запис українських пісень Данчика. Його часто просили виступати на великих українських фестивалях в Америці. Запис „Ровесники“ хвалили в українській пресі у США і Канаді, його пісні часто звучали в українських радіопрограмах Північної Америки. Інструментальний супровід та аранжеровки виконав Олесь Кузишин.

Коментарі закриті.