24 лютого, 2022

Олімпіяда-2022 закінчилася

Урочиста церемонія закриття XXIV зимових Олімпійських ігор-2022. (Фото: Павло Багмут, Укрінформ)

ПЕКІН. – 20 лютого у Пекіні на стадіоні „Пташине гніздо“, відбулася урочиста церемонія закриття XXIV зимових Олімпійських ігор-2022. Прапор України під час „Параду націй“ несла олімпійська чемпіонк 2014 року, чемпіонка світу, капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Білосюк (Підгрушна). Через перенесений COVID-19 досвідчена біатлоністка змогла у Пекіні-2022 вийти на старт лише в одній гонці – жіночій естафеті і, попри всі наслідки хвороби та неоптимальне самопочуття, провела свій етап як справжній капітан і фінішер. Під час церемонії було урочисто погашено олімпійський вогонь.

Завершальними змаганнями для української збірної на XXIV зимових Олімпійських іграх стали лижні перегони вільним стилем на 30 км серед жінок.

Україну представляли Марина Анцибор, яка фінішувала на 37-ій позиції, та Вікторія Олех, яка стала 58-ою.

Зустріч володаря срібної нагороди Олександра Абраменка в аеропорту „Бориспіль“. (Фото: Віктор Ковальчук, УНІАН)

19 лютого в аеропорту „Бориспіль“ українська столиця зустріла володаря срібної нагороди ХХІV зимових Олімпійських ігор з лижної акробатики Олександра Абраменка, збірну з фристайлу та представників фіґурного катання. За підсумками змагань збірна України з одним „сріблом“ О. Абраменка у лижній акробатиці посіла 25-те місце у загальнокомандному заліку серед 91-ої країни світу. Лідером загальнокомандного заліку стали норвежці (16 золотих, 8 срібних та 13 бронзових нагород). Другою була збірна Німеччини (12-10-5), треті – китайці (9-4-2), четверті – американці (8-9-7), п’яті – шведи (8-5-5), шості – нідерляндці (8-5-4). Наступні XXV зимові Олімпійські Ігри пройдуть з 6-го по 22 лютого 2026 року в італійських містах Мілан та Кортіна-д’Ампеццо.

Коментарі закриті.