10 березня, 2022

Триває XIII зимова Паралімпіяда

Українська паралімпійська збірна на відкритті Паралімпіади-2022.

4 березня у столиці Китаю Пекіні розпочалася Паралімпіяда-2022. У складі збірної України – 29 спортовців, серед яких 20 спортсменів-паралімпійців та дев’ять спортовців-лідерів. Російських та білоруських спортовців від участи у зимових Паралім­пійських іграх усунули через аґресію їхніх країн проти України.

Українська паралімпійська збірна у Пекіні провела акцію під гаслами „Ні війні! Мир Україні!“. Українські спортмени розгорнули плакати і скандували „Peace for Ukraine!“ („Мир Україні!“). Їм аплодували, до них підходили привітатися паралімпійці з інших країн, зокрема Чехії.

Українські спортовці здобули одразу сім медалей у перший день Пара­лім­піяди-2022. Усі нагороди були виграні в одній дисципліні – парабіатлоні. До 13 березня у Пекіні розіграють 78 комплектів нагород у шести видах спорту.

Станом на 9 березня вже розіграно 46 комплектів нагород. За підсумками перших п’яти днів збірна України посідала третє місце у загальнокомандному заліку, маючи 6 золотих, 8 срібних і 5 бронзових медалей.

За загальною кількістю нагород перші китайці (31), другі – українці (19), треті – канадці (16), четверті – німці та американці (по 13).

Укрінформ

Коментарі закриті.