28 жовтня, 2021

Оксана Линів дириґувала концертом

Оксана Линів. (Фото: Oksana Lyniv, Facebook)

ЖЕНЕВА. – Українка Оксана Линів стала першою жінкою, яка дириґувала оркестрою Швайцарії на концерті, присвяченому річниці ООН. О. Линів повідомила: „Мені випала честь виступати на щорічній святковій офіційній події, організованій радою ООН і на концерт були запрошеними постійні представники 193 держав світу. І вперше за історію створення ООН мені як жінці-дириґентці довелося керувати святковим концертом. Для багатьох важливих осіб в авдиторії це стало вражаючим і зворушливим фактом“.

Всесвітньо відома українська дириґентка О. Линів стала музичним директором італійського „Teatro Comunale Bologna“, в якому в різні століття ставили світові прем’єри своїх творів Россіні, Белліні, Доні­цетті, Верді і Ваґнер. Вперше в історії Італії жінку запросили на таку важливу посаду в визначному державному театрі країни.

О. Линів народилась у Львівській області, засновниця та художній керівник фестивалю „LvivMozArt“, фундаторка і головний дириґент Молодіжної симфонічної оркестри України. У липні цього року вона стала першою дириґенткою на Бай­ройтському фестивалі в Німеччині, а через місяць під час офіційних заходів до Дня Незалежности України Президент Володимир Зеленський нагородив її орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Укрінформ

Коментарі закриті.