24 грудня, 2020

„Новий Сокіл“ подвоїв площу оселі

Мапа оселі „Новий Сокіл“ з придбаною площею.

НОРТ КОЛЛІНС, Ню-Йорк. – 9 грудня 2020 року Пластова оселя „Новий Сокіл“ офіційно подвоїлася в розмірах. Того дня було завершено придбання прилеглої земельної ділянки 39.1 акра землі з двоповерховим будинком. Уперше за понад 50 років  Пласт мав унікальну нагоду збільшити площу існуючої пластової оселі.

При кінці 2019 року земельна ділянка була несподівано оголошена на продаж. У лютому 2020 року „Новий Сокіл“ розпочав кампанію збору фондів в надії зібрати достатньо грошей для придбання землі. З підтримкою Крайової Пластової Старшини (КПС), кампанія була терміново розголошена не тільки пластунам, а всій українській громаді.

Реакція була швидкою та переважною: до липня 2020 року було зібрано достатньо грошей не тільки на перший внесок, а й на повний кошт придбання. Додаткові кошти будуть спрямовані на ремонт та обслуговування будинку, який є частиною придбання нової землі.  Разом було зібрано 348 тис. дол. Щедрість донорів особливо заслуговує на увагу з огляду на пандемію.

КПС та „Новий Сокіл“ щиро дякують за підтримку всім донорам, включаючи пластові курені, станиці, фундації, українські кредитівки, які зробили можливим придбання цієї землі. Ми розглядаємо це як належне вшанування наших батьків та дідусів і бабусь, чия напружена праця та передбачення у ХХ ст. призвели до заснування багатьох пластових оселів у Північній Амери­ці, включаючи „Новий Сокіл“, які продовжують діяти у ХХІ ст.

У 2021 році „Новий Сокіл“ плянує виконати необхідний ремонт будинку, який був частиною купівлі землі. Крім того, „Новий Сокіл“ продовжить попередню кампанію „Три будівлі для Сокoлу“, розпочату в 2018 році, яка була в значній мірі призупинена на користь кампанії із залучення земельних ділянок. Відбудувавши перший новацький барак у 2019 році, „Новий Сокіл“ сподівається в 2021 році збудувати другий та більш амбіційний будинок: приміщення для адміністрації та шпиталику. Пожертви все ще потрібні і були б дуже oцінені.

Сторінка оселі: www.novyisokil.org/fundraising.

Коментарі закриті.