15 вересня, 2022

На зрадників чекає кара

Незалежний російський інтернет-канал „Грани.ру“ 6 вересня оприлюднив перелік зрадників України, які перейшли на службу до окупантів і зазнали кари. Російських ставлеників підривають, ріжуть, вішають, цькують чи не щодня. Нижче вміщено цю публікацію у перекладі „Свободи“.

7 вересня у Мелітополі підірвано штаб руху „Ми разом із Росією“. Штаб перебував у будівлі пошти, де займався підготовкою „референдуму“ про приєднання до Росії. Як повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, вибухи пролунали ще за трьома адресами, де живуть колаборанти.

6 вересня окупаційна влада повідомила про смерть у Бердянську „коменданта“ міста Артема Бардіна після вибуху його машини. Машину було підірвано в центрі Бердянська біля будівлі створеної російськими військовими „військово-цивільної адміністрації“. 

6 вересня вночі в окупованому місті Кам’янка-Дніпровська Запорізької области безпілотник скинув вибуховий пристрій на дах відділу окупаційної поліції. Старший дільничний  від одержаних травм помер на місці.

30 серпня у Херсоні на саморобному вибуховому пристрої підірвався автомобіль майора поліції, громадянина Росії на прізвище Снєшин. 

29 серпня депутата Верховної ради Олексія Ковальова, який перейшов на бік Росії, застрелили у його будинку на Херсонщині. Його дівчина поранена шилом у шию і перебуває в реанімації. 

27 серпня в окупованій Михайлівці Запорізької области знайдено повішеного Андрія Рижкова, який називав себе „начальником поліції“ селища. 

27 серпня у мережі з’явилося відео вибуху машини „голови МРЕО“ окупованого Старобіль-ська Луганської області Аскара Лайшева. Сам він помер у лікарні.

26 серпня „заступник начальника ДАІ“ Бер-дянська Олександр Колесніков помер від ран, отриманих внаслідок вибуху біля оздоровчого центру „Криворізький гірник“, де мешкають біженці з Маріюполя.

24 серпня у Запоріжжі після вибуху в машині загинув призначений окупантами „глава“ селища Михайлівка Іван Сушко. Разом із ним у машині була дочка його коханки, вона вижила. 

23 серпня у Херсоні – черговий замах на колаборанта. У машині намагалися підірвати „заступника голови департаменту внутрішньої політики“ Ігоря Телегіна. Його шеф Володимир Сальдо досі є в реанімації після отруєння. 

20 серпня поруч із входом до Маріюпольського зоопарку, який збирався відвідати призначений Росією „мером“ Маріюполя Костянтин Іващенко, вибухнула саморобна бомба. Іващенко не постраждав.

12 серпня у Мелітополі скоєно замах на колаборанта Івана Шостака, одного  із керівників виборчого штабу „Єдиної Росії“. Шостак не зможе сидіти на стільці рівно – його частина тіла для сидіння підірвана.

7 серпня окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо перебуває у реанімації після отруєння невідомою речовиною. Вбито заступника голови окупаційної адміністрації Нової Каховки Віталія Гуру. 

11 липня в окупованому селищі Великий Бурлук Харківської области внаслідок вибуху машини загинув призначений окупантами керівник селища Євген Юнаков.

7 липня у Новій Каховці застрелено „заступника начальника відділу поліції“ Сергія Томка, який перейшов на бік Росії. 

24 червня у Херсоні під час вибуху машини вбито Дмитра Савлученка, який очолював в окупаційній адміністрації управління молоді та спорту. Раніше було підірвано машини окупаційного голови Чорнобаївки Юрія Турульова (він отримав легкі поранення) та колаборанта з числа депутатів Верховної ради Олексія Кова-льова (його доля невідома). 

19 червня у Херсоні невідомі висадили в повітря машину начальника колонії Євгена Соболєва, якого окупанти призначили головним тюремником области. Соболєва госпіталізували з пораненнями ніг. 

22 травня голова російської адміністрації Енергодара Андрій Шевчик та двоє його охоронців поранені внаслідок вибуху. 

29 квітня в окупованому селищі Новоайдар на Луганщині знайшли мертвим місцевого колабораціоніста Павла Шароградського. Його виявили з пострілом у голову та ранами на тілі. Його викрали із будівлі Щастянської райдержадміністрації, де проходила нарада з людьми у масках та російській військовій формі.

25 квітня внаслідок вибуху у будівлі міської ради у Кремінній Луганській области загинули всі, хто там перебував під час наради.  За даними Антона Геращенка, ще один вибух газу одночасно стався в районному відділі поліції, „де на нараду в цей момент зібралася група колаборантів, які пішли на службу окупантам“.

20 квітня у Шуменському мікрорайоні Херсона біля під’їзду свого будинку застрелено проросійського активіста та блоґера Валерія Кулешова. Його тіло з численними вогнепальними пораненнями знайшли в автомобілі на сидінні водія. 

20 березня у Херсоні невідомі застрелили у машині Павла Слободчикова – помічника депутата місьої кради, колишнього мера міста Володи-мира Сальдо. Машину розстріляли біля будинку Сальдо.

Коментарі закриті.