30 червня, 2017

Науковці вели мову про Івана Франка

Під час круглого столу в „Укрінформі“ (зліва): Василь Кушерець‚ Василь Кремень‚ Роланд Франко та Ігор Курус.

КИЇВ. – З нагоди 101-их роковин з дня смерти Івана Франка 4 червня в столиці відбулось покладання квітів до його пам’ятника, публічна мистецька акція у парку ім. Івана Франка „Я син народу, що вгору йде!“ з участю відомих громадських діячів та переможців конкурсу читців його творів, який відбувся у столичному Будинку актора, молодіжний вечір з участю студентів Львівського національного університету ім. І. Франка під керівництвом проф. Юрія Мисака (показ театралізованої вистави „Іван Франко, якого ми не знали“), виконання романсів на вірші І. Франка, деклямування віршів студентами різних національностей та презентація маловідомих світлин І. Франка та його родини.

З участю широкого кола столичних та львівських науковців відбувся також круглий стіл на тему „Державотворчі концепції у працях Івана Франка: актуальність на сучасному етапі“.

Голова правління Міжнародного фонду І. Франка, його онук Роланд Франко під час круглого столу в „Укрінформі“ підкреслив, наскільки важливо сьогодні показати, хто такий І. Франко і як він працює на Україну.

Виступили проректор Львівського національного університету ім. І. Франка Ярослав Гарасим, директор Міжнародного фонду І. Франка Ігор Курус, президент Товариства „Знання“ Василь Кремень, академік Олександер Копиленко, голова правління Товариства „Знання“ Василь Кушерець, д-р Володимир Сергійчук, д-р Олександер Радченко, віце-президент Академії фінансового управління Петро Леоненко, професор Львівського навчально-наукового інституту банківської справи Ігор Бегей, доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка Анфіса Нашинець-Наумова, ректор Університету банківської справи Тамара Смовженко, д-р Зоя Скринник.

Покладання квітів до пам’ятника Іванові Франкові. (Фото: Георгій Лук’янчук)

Покладання квітів до пам’ятника Іванові Франкові. (Фото: Георгій Лук’янчук)

Коментарі закриті.