30 червня, 2022

„Мрія“ на українській марці

Софійка Кравчук. (Фото: Оксана Богута)

КИЇВ. – „Укрпошта“ 28 червня випустила у продаж нову марку, створену за картиною 11-річної Софійки Кравчук з міста Любомль на Волині. Марка „Українська мрія“ присвячена найбільшому у світі літаку Ан-225 „Мрія“, який був знищений росіянами на аеродромі в Гостомелі. 

Укрінформ поспілкувався з юною авторкою картини, її мамою Тетяною та вчителькою зі студії малювання „Етюд“ Оксаною Богутою. Вчителька стала для дівчинки надхненницею та порадницею, саме вона вчила малювати і відправляла роботи на конкурси.

Нова марка. (Фото: „Укрпошта)

Ілюстрація, яку відібрала „Укрпошта“ для марки, створювалася ще навесні 2021 року і була присвячена Дню авіяції. Авіоконструкторське бюро ім. Антонова оголосило конкурс „Намалюй свою „Мрію“. Софійка відразу погодилася взяти участь, але оскільки сама ніколи не літала в літаках, як більшість її місцевих однолітків, а про авіяцію знала не дуже багато, то тут на допомогу прийшла вчителька, яка розповіла про Олега Антонова і його грандіозне творіння.

 На малюнку є дівчинка Марія, що летить на жар-птиці, розкинувши руки, наче крила. Вона, ніби птах, торкається неба, а поруч з нею – літак. 

Погашення штемпелями „Перший день“ відбулися 28 червня в Києві та Гостомелі, а спецпогашення „Українська мрія“ – у всіх філіях „Укрпошти“. Придбати марку можна буде у відділеннях „Укр-пошти“ або в онлайн-магазинах. 

Коментарі закриті.