30 червня, 2022

Донбас став катівнею

Представники загарбницьких адміністрацій Росії у Донецькій та Луганській областях створили понад 200 постійних та тимчасових місць незаконного утримання полонених українських військовослужбовців та цивільних осіб.

Про це з нагоди Міжнародного дня підтримки жертв катувань повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

За її словами, через ці в’язниці вже пройшло понад 4 тис. осіб, більшість із яких піддавалися катуванням та нелюдському поводженню.

І. Венедіктова поінформувала, що прокурори спільно зі слідчими Головного слідчого управління СБУ завершили досудове розслідування щодо екскерівника незаконної в’язниці у Донецьку Дениса Куликовського.

Він постане перед судом після ознайомлення з матеріялами, зібраними слідством про організацію ним допитів, зґвалтувань неприродним способом, катувань електричним струмом, імітацій розстрілу, поміщення на кілька годин у дерев’яну труну забиту цвяхами. 

Повідомлено про підозру ще 12 учасникам терористичної організації „ДНР“, які на території заводу „Ізоляція“ та Донецького апеляційного адміністративного суду з метою примушування потерпілих до надання неправдивих свідчень застосовували до них фізичний вплив та катування струмом. 

При цьому вона висловила переконання, що після цих фактів неймовірної жорстокости Україна має показати власною практикою правосуддя, що катування не можуть ставати методом ведення війни, який можна виправдати. 

23 червня І. Венедіктова заявила, що із 118 підозрюваних у справах звинувачень у воєнних злочинах наразі 12 осіб фізично знаходяться в Україні.

Коментарі закриті.