28 липня, 2017

Лукашенко відвідав Україну

Зустрілися Президент Білорусі Олександер Лукашенко (зліва) і Президент України Петро Порошенко.

КИЇВ. – 20-21 липня відбулася офіційна візита Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка в Україну, в рамках якої пройшли переговори глав двох держав у форматі „віч-на-віч“ та у розширеному колі.

О. Лукашенко поклав квіти до Могили Невідомого солдата та вшанував пам’ять жертв Голодоморів в Україні. Було проведено двосторонній бізнес-форум, в якому взяло участь понад 90 компаній з Білорусі та України. Основною темою був розвиток співробітництва.

Підписано Програму співробітництва у сфері культури між Міністерством культури України та Міністерством культури Республіки Білорусь на 2017-2021 роки, Угоду між Міністерством культури України та Уповноваженим у справах релігій та національностей Республіки Білорусь у сфері міжнаціональних відносин та Угоду про наукове співробітництво між Національними академіями наук України і Білорусі.

Візита засвідчила збереження високого рівня українсько-білоруських відносин, підтримку білоруською стороною територіяльної цілісности та суверенітету України, готовність сприяти вреґулюванню ситуації на сході України, а також прагнення обох сторін до суттєвого розширення обсягів двосторонньої торгівлі.

Під час підписання угоди в Адміністрації Президента активістка „Femen“, яка перебувала під виглядом журналістки, оголилася й почала вигукувати „Живе Білорусь!“. Охорона вивела дівчину із залі.

 

Коментарі закриті.