19 листопада, 2020

Коронавірус: в Україні діє карантин вихідного дня

— Стан пандемії коронавірусу на 18 листопада: У всьому світі захворіли 56,068,837 осіб, померли 1,346,100, одужали 39,063,439 осіб. У США захво­ріли 11,697,469 осіб, померли 254,291, одужали 7,089,085. В Україні захворіли 570,153 осіб, померли 10,112, одужали 259,079.

— З 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме до 30 листопада цього року. У вихідні дні, забороняється робота ресторанів, кафе, барів, окрім їжі на винос. Також заборонена робота торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльности, спортивних заль, фітнес-центрів, басейнів, діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів.

— 16 листопада у Києві під Вер­хов­ною Радою відбулося віче підприємців, які вимагали скасувати карантин вихідного дня. На багатолюдне віче з’їхалися підприємці з усієї України, зокрема представники Закар­патсь­кої, Київської, Херсонської, Миколаїв­ської областей. Окрім скасування карантину вихідного дня, вони вимагали скасування тотальної фіскалізації через введення касових апаратів та прийняття законопроєктів, спрямованих на захист спрощеної системи оподаткування. 17 листопада Верховна Рада не підтримала проєкт постанови, яким пропонувалося внести зміни до карантину вихідного дня. Не схвалено й відтермінування запровадження касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

— 9 листопада отримали позитивний тест на коронавірус Президент України Володимир Зеленський і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. 11 листопада голова Верхов­ної Ради Дмитро Разумков заявив, що захворів на коронавірус. Новооб­раний посадник Харкова Генадій Кернес 16 вересня був відправлений літаком на лікування від коронавірусу і двостороннього запалення легенів до німецької клініки „Шаріте” і відтоді його ніхто не бачив.

— Українська компанія „Біофарма” завершила клінічні випробування препарату „Біовен” (імуноглобулін) на пацієнтах, у яких діягностували коронавірус. Про це повідомив 14 листопада співвласник компанії Кос­тянтин Єфименко. Клінічні дослідження розпочато в травні, охоплено 66 пацієнтів із тяжким перебігом хвороби. За словами К. Єфименка, використання „Біовену” дозволяє досягнути скорочення летальности у чотири рази, скорочення середнього часу до настання покращення з дев’яти до п’яти днів, скорочення часу потреби в госпіталізації в умовах стаціонару на три до п’ять днів. Сьогодні триває 18 клінічних досліджень імуноглобуліну у світі. Всі вони розпочаті ґльобальними міжнародними компаніями переважно у США та Західній Европі, проте „Біофарма” – перша компанія, яка розпочала клінічні дослідження і перша, яка їх завершила. Міністер охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що міністерство внесе препарат „Біовен” до національного протоколу лікування від коронавірусу і профінансує його закупівлю.

— Українці, які повертаються з-за кордону, не повинні проходити примусове тестування. Заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер заявив, що подекуди громадян, які повертаються з-за кордону, змушують проходити платний тест на летовищі. Громадяни України не зобов’язані проходити тестування для того, щоб повернутися в країну. Їм встановлюється відповідний додаток, вони в стандартному режимі можуть здати тести і будуть зняті з самоізоляції.

Укрінформ

Коментарі закриті.