27 жовтня, 2022

Коаліція релігійних лідерів Ню-Джерзі

Промовляє архиєпископ Даниїл. (Фото: о. Василь Пасакас)

СОМЕРСЕТ, Ню-Джерзі. – Коаліція релігійних лідерів Ню-Джерзі (NJCRL) зібралася в Духовному центрі Української православної церкви США на офіційну піврічну зустріч.

Коаліція, якій близько 50 років, представляє релігійне керівництво християнських, індуїстських, єврейських, мусульманських і сикхських релігійних традицій. До складу Коаліції входять близько 65 релігійних лідерів, включаючи єпископів, імамів, рабинів, керівників деномінацій та релігійних керівників державної політики.

У своєму вступному слові рабин Метью Гевірц – президент NJCRL, привітав учасників зустрічі та закликав єпископа Трейсі Бартоломея, єпископа Синоду Євангелічно-лютеранської церкви Америки в Ню-Джерзі, до молитви.

Рабин Гевірц висловив подяку УПЦ США  за проведення зустрічі та запросив архиєпископа Даниїла виступити перед зібранням.

Архиєпископ Даниїл привітав учасників пленарних засідань у Духовному центрі УПЦ США  та висловив подяку учасникам зустрічі за постійну підтримку українських біженців, особливо в штаті Ню-Джер-зі: „Ми зібралися на 243-ий день геноцидної аґресії Російської Федерації проти народу України. Я вітаю вас у Духовному центрі Церкви зі словами вдячности за любов і турботу, яку ви виявили до народу України, особливо до тих, хто живе в нашій державі“.

 У своїй презентації архиєпископ розмірковував про надважливе служіння  УПЦ США, яка  займається військовими госпіталями в Україні, особливо в Києві, звертаючи увагу на приклад Віри Саволій, яка щодня роздає домашню їжу пораненим воїнам України.

Учасники пленарного засідання коаліції.

Владика розповів про жертви, на які йдуть люди, щоб забезпечити належним харчуванням потребуючих в Україні, а також у США. Тема продовольчої безпеки та її благодійного розподілу була в центрі пленарних засідань NJCRL.

Серед учасників дискусії були д-р Таня Беннетт з Теологічної семінарії Дрю, голова правління Церкви та товариства Об’єднаної методистської церкви Великого Ню-Джерзі; Тара Колтон – старший віце-президент Управління економічного розвитку Ню-Джерзі з питань економічної безпеки та адміністратор Закону про допомогу штату Ню-Джерзі; Марк Дінґласан – директор Управління продовольчої безпеки Ню-Джерзі; Ліза Пітц – директор „Food Action/Hunger Free NJ“ та Карлос Родрігес – президент і генеральний директор „Community Food Bank of NJ“.

Учасники пленарного засідання торкалися життєво важливої проблеми спільноти штату: 38 мільйонів людей у США відчувають нестачу їжі, близько 650 тис. людей у  Ню-Джерзі стикаються з голодом щодня. З них 175 тисяч – діти. Коли їм не вистачає їжі, вони можуть зазнати прямого і драматичного впливу на свій фізичний розвиток і психічне благополуччя.

Учасники зустрічі дізналися про шляхи залучення та допомоги державній владі у вирішенні проблеми голоду через релігійні та волонтерські громади. Було представлено та обговорено для реалізації нові пляни та ініціятиви.

Учасників пригощали традиційним українським обідом із борщу та вареників, приготованих співробітниками Консисторії УПЦ США  та Українського культурного центру.

 

Коментарі закриті.