31 березня, 2017

Канада неухильно підтримує Україну

З Канади надійшла вміщена нижче стаття двох міністрів про посилення підтримки України у її неоголошеній війні з Росією. 

Нещодавно ми оголосили, що військово-навчальну місію уряду Канади в Україні, операцію „UNIFIER“, буде продовжено ще на два роки. Відновлюючи цю місію, ми не тільки нарощуємо вже наявні міцні економічні, соціяльні, військові та культурні зв’язки між Канадою та Україною, але й привселюдно надсилаємо стримувальний сиґнал Росії. Канада пишається тим, що знаходиться на передньому краї підтримки, яку світове співтовариство надає народові України в його прагненні до безпеки, суверенітету та стабільности.

Протягом минулого року військовослужбовці Канадських збройних сил, задіяні в операції „UNIFIER“, займалися, головним чином, переданням професійних навичок військовослужбовцям Збройних сил України. Понад 3,200 українських військових пройшли підготовку з бойового забезпечення, озброєння та снайперства, розпізнавання погрози вибухових матеріялів, організації роботи військової поліції та першої медичної допомоги в бою.

Ми з задоволенням заявляємо, що ці зусилля з навчання продовжаться. На початку цього року уряд Канади призначив Джіл Сінклер до Консультативної ради з оборонної реформи України. Дж. Сінклер є заслуженим державним службовцем з досвідом в галузях закордонних справ та оборони, і тепер вона робить цінний внесок до Оборонної реформи України.

Канада стояла пліч-о-пліч з Україною під час Революції Гідности і надалі стоїть під час військової анексії Росією української території. Ми стоїмо поруч з Україною й тепер і будемо солідарні з нею й далі. Починаючи з 2014 року, Канада разом зі своїми союзниками з НАТО бере участь у зусиллях з підтримання безпеки та стабільности в Центральній та Східній Европі. Ми надсилаємо Росії рішучий сиґнал в різних формах: тим, що продовжуємо здійснювати військове навчання в Україні, проведенням повітряної поліційної роботи в Румунії, присутністю нашого фреґата в Чорному морі та в формі нещодавно оголошеного створення бойової групи НАТО під проводом Канади в Латвії.

Давнішня рішуча прихильність Канади до народу України висвітлилася під час торішньої візити Прем’єр-міністра Джастіна Трюдо, під час якої наші країни підписали історичну угоду про вільну торгівлю. Ми чекаємо на зустріч з Міністром оборони Степаном Полтораком для підписання Угоди про співробітництво в галузі оборони між нашими країнами.

Військова допомога є часткою підтримки, яку надає Україні уряд Канади і яка охоплює розвиток та гуманітарну допомогу, двобічну торгівлю та військово-оборонну співпрацю. Операція „UNIFIER“, завдяки якій Канадські збройні сили допомагають будувати, розвивати та модернізувати потенціял Збройних сил України, являє собою критично важливу деталю багатогранної допомоги Україні. Крім того, партнерство між нашим збройними силами ще більше зміцнило чудові стосунки, що поєднують наші народи. Ми вдячні за теплий прийом, з яким канадців вітають в будь-який приїзд до України, і бажаємо подякувати народові України за добрість та гостинність, виявлені до наших військових.

Канаду та Україну поєднують унікальні узи. Канада сповнена рішучости підтримувати народ України в побудові безпечнішої, стабільної та квітнучої країни.

Христя Фріланд – Міністер закордонних справ Канади, Гарджіт Саджан – Міністер оборони Канади.

Коментарі закриті.