22 грудня, 2017

Зустрілися в Українському культурному центрі в Ізраїлі

Посол Генадій Надоленко серед аматорів української пісні.

БАТЬ-ЯМ. – 16 листопада в ізраїльському містечку Бать-Ям відбувся святковий вечір з  нагоди п’ятої річниці діяльности Українського культурного центру в Ізраїлі. Присутніх привітав Посол України  в Ізраїлі Генадій Надоленко.

Він вручив нагороди громадським організаціям  єврейської держави: товариству „Українці в Ізраїлі“, Всеізраїльському товариству вихідців з України, рухові „Ізраїльські друзі України“, представникам одеського Дому-музею Миколи Реріха в Ізраїлі‚ подякував за поширення позитивного образу України в Ізраїлі і висловив надію, що українських осередок в Ізраїлі буде жити ще довго і зміцнюватиме дружбу двох народів.

За п’ять років діяльности українського дому в Ізраїлі відбулися сотні зустрічей, творчих виставок художників Ізраїля та гостей з України, майстрів фотографії, презентацій нових книг українських письменників і  поетів, які живуть і пишуть в єврейській державі,  українських вечорниць, днів української мови для дітей.

Народжена в Україні Марта Христова 26 років живе в Ізраїлі, але вона та її діти, народжені тут, говорять українською мовою. Про український центр вона сказала: „Це дім, де звучить наша мова калинова, де частина України, де тебе розуміють. І це важливо для мене“.

На вечорі звучали  народні та сучасні українські пісні у виконанні гурту „Славутич“, який очолює Анна Герман,  вірші  Тараса Шевченка та місцевих авторів Валентини Чайковської, Любови Перцюк та Лариси Борисенко. Остання з них написала про Центр:

Тут мова завжди українська звучить.
Частенько тут можна почути іврит.
Тож хай цей маленький духовний місток
Спліта дві культури в єдиний  вінок.  

Коментарі закриті.