22 грудня, 2017

Президент СКУ побував у Латвії

Евген Чолій з учасниками громадської зустрічі в Латвії. (Фото: СКУ)

РИГА. – 2-4 грудня президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій на запрошення Об’єднання українських товариств у Латвії, Українського культурно-просвітнього товариства в Латвії „Дніпро” та Конґресу українців Латвії здійснив візиту до Риги з метою посилення співпраці з владними структурами та українськими громадами в просуванні актуальних українських питань на світовому терені.

Під час зустрічей з урядовцями він висловив вдячність Латвії за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу та за нинішню допомогу Україні в поборюванні російської аґресії, зокрема в лікуванні і реабілітації поранених українських військовослужбовців та оздоровленні дітей з родин учасників війни.

2 грудня Е. Чолій виголосив доповідь під час громадської зустрічі з нагоди 50-ліття СКУ. Цього ж дня він відвідав український стенд Різдвяного ярмарку на Соборній площі.

3 грудня Е. Чолій побував на Службі Божій в парафії Преображення Господа нашого Ісуса Христа Української Греко-Католицької Церкви в Ризі, по завершенню якої мав громадський виступ про потребу підтримки України та обговорив українське релігійне життя в Латвії з парохом цієї Церкви Романом Сапужаком. Президент СКУ поклав квіти до пам’ятника Тарасові Шевченкові.

4 грудня Е. Чолій відвідав Українську школу і спілкувався з її директором Лідією Кравченко, вчителями та учнями.

На завершення візити Президент СКУ мав зустріч з тимчасовим Повіреним у справах України в Латвії Алісою Подоляк та працівниками Посольства України в Латвії.

 

Коментарі закриті.