10 листопада, 2022

Зрадників досягла смерть

На окупованих територіях України триває серія замахів на російських маріонеток, прислужників окупаційного режиму. Незалежний канал „Грани.ру“ інформує про смерть щораз нових зрадників. Подаємо кілька таких вісток.

25 вересня під час обстрілу ЗСУ готелю в центрі Херсона загинув колишній депутат Верховної ради від Партії реґіонів Олексій Журавко. У 2014 році втік до Росії, де отримав російське громадянство і у 2022 році вступив до партії „Єдина Росія“. В 2022 році повернувся до Херсону, де співпрацював з представниками „адміністрації“ окупантів.

23 вересня у Мелітополі внаслідок вибуху в будинку загинуло подружжя-колаборантів – Оксана та Сергій Дерябіни. О. Дерябіна була заступ-ницею начальника залізничної станції „Мелітополь“, за окупантів очолила станцію, займалася доставкою озброєння та боєприпасів у північному напрямку та зерна – у південному. С. Дерябін працював на тій же залізничній станції, перебував у підпорядкуванні дружини.

16 вересня в окупованому Бердянську вбито заступника голови окупаційної адміністрації міста Олега Бойка та його дружину Людмилу Бойко, яка очолювала територіяльний виборчий комітет.

6 вересня окупаційна влада повідомила про смерть у Бердянську „коменданта“ міста Артема Бардіна після вибуху його машини. Однак пізніше колаборант Володимир Рогов, який раніше підтвердив, що Бардін помер, повідомив , що, „незважаючи на важкі поранення, ампутацію ніг і велику крововтрату“, той таки живий. Машину Бардіна було підірвано в центрі Бердянська біля будівлі створеної російськими військовими „військово-цивільної адміністрації“. 

29 серпня депутата Верховної ради Олексія Ковальова, який перейшов на бік Росії, застрелили у його будинку на Херсонщині. Наприкінці червня було підірвано машину Ковальова, тоді він відбувся травмами. 

27 серпня в окупованій Михайлівці Запорізької области знайдено повішеного Андрія Рижкова, який називав себе „начальником поліції“ селища. Рижков – колишній український прикордонник, сам звернувся до окупантів, запропонувавши себе як „начальника поліції“.

27 серпня з’явилося відео вибуху машини „голови МРЕО“ окупованого Старобільська Луганської області Аскара Лайшева. Його автомобіль вибухнув 11 серпня на вулиці Шевченка. 13 серпня Лайшев помер у лікарні.

26 серпня заступник начальника автоінспекції Бердянська Олександр Колесніков помер від ран, отриманих внаслідок вибуху, який стався біля оздоровчого центру „Криворізький гірник“, де мешкають біженці з Маріюполя.

16 вересня стався вибух у будівлі так званої Генеральної прокуратури у тимчасово окупованому Луганську. Внаслідок цього загинув 40-річний „генпрокурор республіки“ Сергій Горенко  разом зі своєю заступницею Катериною Стегленко. 

24 серпня на Запоріжжі після вибуху в машині загинув призначений окупантами „глава“ селища Михай-лівка Іван Сушко. Разом із ним у машині була дочка його коханки, вона вижила. 

11 липня в окупованому селищі Великий Бурлук Харківської області внаслідок вибуху машини загинув призначений окупантами керівник селища Євген Юнаков.

У Новій Каховці 7 липня було застрелено поліцейського-зрадника – „заступника начальника відділу поліції“ Сергія Томка. У лютому Томко перейшов на бік Росії. 

24 червня у Херсоні під час вибуху машини вбито Дмитра Савлученка, який очолював в окупаційній адміністрації управління молоді та спорту. Раніше було підірвано машини окупаційного голови Чорнобаївки Юрія Турульова (він отримав легкі поранення) та колаборанта з числа депутатів Верховної ради Олексія Ковальова. 

9 квітня в окупованому селищі Новоайдар на Луганщині знайшли мертвим місцевого колабораціоніста Павла Шароградського з пострілом у голову та ранами на тілі.  Шароградський надавав ворогові інформацію про патріотів, учасників АТО, членів їх сімей та співробітників місцевої адміністрації з проукраїнськими поглядами

20 квітня у Херсоні біля під’їзду свого будинку застрелено проросійського активіста та блоґера Валерія Кулешова. Його тіло з численними вогнепальними пораненнями знайшли в автомобілі на сидінні водія. Кулешов до 2015 року служив у міліції, з початком російсько-української війни провадив прямі трансляції з місць боїв, після захоплення Херсона Росією був волонтером.

20 березня у Херсоні застрелили у машині Павла Слободчикова – помічника депутата міської ради, колишнього мера міста Володимира Сальдо. Машину розстріляли біля будинку Сальдо. 

2 березня у Кремінній Луганській області знайшли мертвим голову міста Володимира Струка. Причина смерті – вогнепальне поранення в ділянку серця. Струк у 2014 році був активним прихильником „ЛНР“, а потім переїхав на підконтрольну українській владі частину Луганської области. Двічі обирався головою об’єднаної територіяльної громади Кремінної. 

Коментарі закриті.