10 листопада, 2022

У Варшаві відкрили виставку про Голодомор

Відкриття виставки про Голодомор в Україні. (Фото: Посольство України у Польщі)

ВАРШАВА. – 5 листопада в музеї „Королівські Лазєнки“ відкрилася виставка про Голодомор в Україні під назвою „Голодомор і повторний геноцид“.

 „Пам’ять про геноцид, вчинений комуністичною владою СРСР проти українського народу, набуває особливого значення сьогодні, коли Росія вкотре намагається вчинити геноцид в Україні, викрадаючи зерно, блокуючи українські порти, руйнуючи критичну інфраструктуру, спричиняючи продовольчу кризу світового масштабу“, – заявив під час відкриття виставки Посол України в Польщі Василь Зварич.  

Виставка демонструє злочини радянської влади проти українського народу у 1930-их роках минулого століття, які штучно спричинили голод в Україні. Її відкрито завдяки співпраці Націо-нального музею Голодомору-геноциду в Києві з Музеєм історії Польщі, Музеєм „Королівські Лазєнки“ та Польським Інститутом у Києві.

На відкритті виставки була присутня група українських музейних працівників, які перебувають з робочою візитою в Польщі, які подякували польському народу за підтримку України. 

Посол України В. Зварич і дипломати посольства у День захисників і захисниць України поклали квіти та запалили свічки біля пам’ятної таблиці борцям за Европейську Україну та в місцях спочинку воїнів Армії УНР у Варшаві. 

 

Коментарі закриті.