1 вересня, 2022

Зеленський розмовляв з Байденом

КИЇВ. – 25 серпня Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом США Джозефом Байденом. Він висловив подяку Президентові США та американському народові за потужну допомогу – як безпекову, так і макрофінансову, яку США надають у протидії російській аґресії. 

В. Зеленський окремо відзначив заяву Джо Байдена про надання Україні безпрецедентного пакету допомоги на 6 млрд дол. „Це найкращий подарунок Україні до Дня Незалежности“, – сказав Президент, особливо подякувавши за включення до нового пакету допомоги зенітно-ракетних комплексів NASAMS. 

В. Зеленський розповів Джо Байдену про маштаби руйнування житла та запропонував посилити двосторонню координацію для розв’язання нагальних питань щодо відновлення зруйнованої критичної інфраструктури. 

В. Зеленський також докладно поінформував Президента США про ситуацію на Запорізькій АЕС та ґльобальні ризики, які вона може спричинити.  Лідери погодилися з необхідністю повернення атомної електростанції під контролю України та забезпечення доступу до неї МАГАТЕ.

Співрозмовники обговорили нещодавню візиту першої леді Олени Зеленської до Вашінґтона, яка була важливою для консолідації підтримки України. 

 

Коментарі закриті.