26 травня, 2022

Засудили за вбивство

КИЇВ. – 23 травня Солом’янський районний суд Києва призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі для російського військового Вадима Шишимаріна у справі щодо вбивства мирного жителя Сумщини.

Суд визнав докази проти В. Шишимаріна і дійшов висновку, що вбивство було умисним, також відкинув арґументи захисту, що В. Шишимарін нібито виконав наказ, оскільки його віддав військовий, який не був його командиром, а сам наказ був злочинним.

Російський військовослужбовець В. Шишимарін, який 28 лютого розстріляв цивільного жителя Сумщини Олександра Шеліпова, першим постав перед судом через убивство мирного жителя.

21-річний сержант та командир відділення танкової Кантемирівської дивізії Московської області В. Шишимарін народився в місті Усть-Ілімськ, Сибір. Не одружений, дітей не має.

24 лютого разом з іншими військовими незаконно перетнув кордон у Сумській області та рухався вглиб території України.

Після того, як українці розбили російську колону, угруповання В. Шишимаріна почало відступати до кордону з Росією. Дорогою солдати вкрали декілька цивільних авт.

28 лютого в селищі Чупахівка військові зустріли 62-річного О. Шеліпова. Прапорщик Макеєв наказав В. Шишимаріну вистрілити у чоловіка, й він вбив О. Шеліпова пострілом у голову.

Згодом, потрапивши у засідку Територіяльної оборони військові сховалися на покинутій свинофермі. 1 березня здалися місцевим мешканцям.

Коментарі закриті.