26 травня, 2022

Виявили факти зґвалтування дітей

ОЛЕКСАНДРІВКА, Херсонська область. – Росій­ські військові ґвалтували дітей – дівчат і хлопчиків віком від 6 місяців, дехто з них загинув. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. „Росія використовує зґвалтування та сексуальне насильство в інших формах як тактику ведення війни, систематично, повсюдно і з вражаючої жорстокістю. За останню добу на телефонну лінію психологічної допомоги уповноваженого звернулися особи з Олександрів­ки Херсонської області, які надали дозвіл на публікацію інформації про факти сексуального насильства“, – йдеться у повідомленні.

Л. Денісова повідомила, зокрема, про двох дівчат 12 та 15 років, зґвалтованих загарбниками.

За її інформацією, 6-місячну дівчинку росіяни ґвалтували чайною ложкою.

Жахливий випадок стався з двома хлопчиками-близнюками дворічного віку. Діти з мамою були вдома, коли увірвалися 5 загарбників. Один тримав матір, решта по двоє ґвалтували малюків. Діти загинули від травм і втрати крові. Помер від травм і трирічний хлопчик, якого на очах у матері зґвалтували два російські вояки.

Л. Денісова закликала світову спільноту забезпечувати запровадження персональних санкцій проти політичних лідерів, військових командувачів Росії та виконавців цих страшних злочинів.

Коментарі закриті.