25 березня, 2021

В Ізраїлі осудили Росію

Дім Амор (зліва) під час акції. (Фото: Асоціяція акторів)

ТЕЛЬ-АВІВ. – 20 березня біля Посольства Росії відбулася чергова акція протесту проти анексії українського півострова Крим. Голова Асоціяції ізраїльських акторів „Меген“, режисер Дім Амор прийшов до посольства аби роз­дати перехожим пряники, випечені з любов’ю, руками небайдужих до долі України ізраїльтян. До акції приєдналася громадянка України Галина Литвинюк.

Вони пригощали печивом у формі мапи України, на якому написано англійською мовою „Росія вкрала Крим“, „Злодії“, „Окупанти“, „Поверніть Крим Україні“. Було 100 таких печив. Д. Амор зазначив, що завдання акції донести до звичайних ізраїльтян правду про анексію Криму Росією, яка триває вже сім років.

На сусідньому будинку Д. Амор вивісив плякат. Охоронець російського посольства викликав поліцію, яка не визнала нічого протизаконного і дозволила акцію, пояснивши охоронцеві, що Ізраїль країна демократична та вільна.

Д. Амор народився в Україні, тепер живе в Ізраїлі. Він говорить, що не може стояти осторонь окупації Криму Росією та політики Кремля проти незалежної України. Отже, Асоціяція акторів Ізраїлю продовжить боротися проти незаконної анексії Криму та відвідин півострова російськими артистами без дозволу на це української влади. Також ізраїльські артисти докладають зусиль, аби заборонити гастролі в Ізраїлі 59 діячам російської естради та театру, які без дозволу України відвідали Крим.

Під час акції протесту Дім Амор разом з печивом, розповідав перехожим про те, що має намір боротися до кінця аби Україна одержала вкрадену територію, а злодії були покарані.

Коментарі закриті.