25 лютого, 2021

Вітрильник „Еней“ в Індонезії

У парку рептилій на острові Балі з вараном.

„Свобода“ продовжує публікувати щоденник працівника редакції Ігоря Пилипчука, який на вітрильнику „Еней“ здійснює морську подорож довкола світу і перебуває в Індонезії.

У парку рептилій на острові Балі з вараном.

Лютий 2021 року
Перша візита була на острів Ґілі Ґеде, де знаходиться марина Дель Рей, в якій стоїть „Еней“. Насе­лення острова – мусульманське, бідне. Інфра­структура – нерозвинута. Авт немає, доріг також, тільки скутери, які можна завантажити на човен і перевезти на сусідній і набагато більший острів Ломбок. Тихо, спокійно. П’ять разів на добу слухаю молитви з навколишніх мечетей, яких тут багато.

* * *

 

Біля храму в Лісі мавп.

 

У Лісі мавп в Убуді.

Поки чекаю на правильний вітер до Мадагас­кару, вдруге відвідав Балі. Маю час розмістити фото з першої візити Балі.

Прощання з островом Балі.

Ліс мавп в Убуді (район Балі). Тепер живу поруч з ним. Мавпи час від часу приходять в гості – треба ховати речі. На моїх очах вони стягнули окуляри у двох людей і втекли з ними. Кілька разів скочили на наплечник і почали його відкривати. Окуляри і телефони – їхня спеціялізація. Їм часто вдається виторгувати речі назад взамін на їжу.

Не міг не спробувати кави лювак. Справді смакує непогано. Ціна в кілька разів вища за звичайну балінезійську каву, яка також смачна і традиційно заварюється в чашці, як чай. В студентські роки такий спосіб називався „по-варшавськи“.

В додаток до кави лювак подали 14 інших місцевих напоїв для тестування – чаї, какао, ароматизована кава.

Процес виробництва „Копі Лувак“ полягає в тому, що місцеві хижаки цивети поїдають стиглі плоди кавового дерева (кавові вишні), перетравлюють оточуючу кавові зерна м’яку оболонку, боби ж не перетравлюються. Люди вибирають їх з посліду, миють, сушать та обсмажують. Це – найдорожча у світі кава.
На Балі неймовірна кількість храмів – 20 тисяч. Деякі позначені як „must see“ – просто необхідно відвідати. Один з них – Храм летючих мишей. Пишуть, що це – шосте чудо світу і „місце сили“.

Храм перед печерою, що заглиблюється на 50 метрів у скелю. Вона заповнена летючими мишами, які густо звисають зі стелі. Там також живе кілька пітонів – їм живеться наче в раю: їжа їм буквально паде в рот.

Перед Храмом летючих мишей.

Коментарі закриті.