30 червня, 2022

Війна в Україні

Оперативна інформація станом на 18:00 28 червня.

Росія лише 28 червня втратила у війні проти України близько 200 своїх військових, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 29 червня. Найбільших втрат загарбники зазнали на Бахмутському напрямку, уточнили в українсь-кому командуванні. Загалом від початку вторг-нення в Україну російська армія втратила близько 35,450 особового складу, йдеться в повідомленні.

Cтаном на 28 червня на Харківському напрямі українські воїни відбили штурм і змусили окупантів відійти в районах Дементіївки, Довгалівки та Залиману. На Слов’янському напрямку зупинили ворожий штурм в напрямках сіл Долина та Мазанівка. Загарбники відійшли.

На Лисичанському противник не припиняє спроби взяти під контролю автодорогу Бахмут – Лисичанськ, наступав у напрямку населеного пункту Спірне, успіху не мав, відійшов.

ЗСУ успішно ведуть контрнаступ на Херсонсь-кому та Запорізькому напрямках і продовжують військову операцію на острові Зміїний. З Криму через Мелітополь на схід та у зворотньому напрямку рухається російська техніка.

Українські війська успішно завдають удари глибоко в російські тили.

Окупанти вбили в Україні 341 дитину і понад 622 дітей поранили.

Україна повернула тіла 46 військових, з них 21 – захисники “Азовсталі”. Також із полону звільнено 16 військових і 1 цивільного, серед них п’ятеро – важко поранені.

27 червня з реактивних систем залпового вогню окупанти відкрили вогонь по скупченню місцевих жителів Лисичанська, які вийшли поповнити запаси питної води. 8 людей загинули на місці, серед них одна дитина, ще 21 особу поранено. 

Обстрілів зазнало місто Очаків, влучено по території міського ринку, по будівлі палацу культури, в приватний сектор, а також у житлові будівлі, 3 людей загинуло, з них 1 дитина. Поранено семеро людей.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій створюється 80 нових піротехнічних підрозділів для проведення розмінування території України.

Упродовж неповних двох місяців діяльности на платформу United24 надійшло понад 62.8 млн дол. Гроші надсилають з України, а також з США, Німеччини, Франції, Канади, Великої Британії.

 

Коментарі закриті.