30 червня, 2022

G7 підтримає Україну

ЗАМОК ЕЛЬМАУ, Німеччина. – Країни Групи G7 нададуть Україні мільярди долярів фінансово-економічної допомоги на тлі розв’язаної Росією війни. Про це йдеться у заяві лідерів держав G7, оприлюдненій 27 червня після зустрічі в межах саміту G7, в якій узяв участь у режимі онлайн Президент України Володимир Зеленський. 

„На сьогодні ми готові надати 29.5 млрд дол. бюджетної підтримки у 2022 році, щоб допомогти Україні закрити дефіцит фінансування та продовжити надання базових послуг українському народу“, – йдеться у заяві. 

Ця допомога вкрай необхідна і є доповненням до економічної підтримки, наданої з 2014 по 2021 рік, яка перевищує 60 млрд дол. Лідери G7 привітали роботу міжнародних фінансових установ щодо значного фінансування України, зокрема підтримку Світового банку та Міжнародного валютного фонду, включаючи багатодонорські механізми фінансування для України, а також мультидонорський рахунок для України, відкритий МВФ. 

G7 наголошує на додатковій заплянованій підтримці українських державних підприємств та приватного сектору через Европейський банк реконструкції та розвитку та Міжнародну фінансову корпорацію, яка становить 3.5 млрд дол.  

Країни G7 зобов’язуються допомагати Україні максимізувати її експортний потенціял. 

У заяві також ідеться про готовність підтримати міжнародний плян відбудови України, розроблений країною у тісній координації з двосторонніми та багатосторонніми партнерами та організаціями на підтримку сталого, стійкого, інклюзивного та „зеленого“ економічного відновлення, яке зміцнює демократичні інститути, верховенство права та антикорупційні заходи. Саміт G7 відбувся 26-28 червня в Баварських Альпах. 

Коментарі закриті.