3 листопада, 2017

Болюча втрата у „Смолоскипі“

Св. п. Наталія Ксьондзик

 

Св. п. Наталія Ксьондзик

Св. п. Наталія Ксьондзик

У „Свободі“ 30 вересня 2016 року був вміщений лист Осипа Зінкевича про важке захворювання головного редактора видавництва „Смолоскип“ Наталії Ксьондзик. Закордонні українці не залишилися байдужими і надали грошову допомогу хворій.

25 листопада того року О. Зінкевич надіслав до редакції листа: „Дозвольте мені найщиріше подякувати за щедрі пожертви на лікування Наталі Ксьондзик. Без цих пожертв операція і лікування були б неможливі. 23 листопада її зробили операцію у Туреччині, у Стамбулі. Операція пройшла успішно і лікарі дуже задоволені з неї“.

Н. Ксьондзик боролася з хворобою два роки. У травні 2015 року у неї виявили пухлину головного мозку. Після операції вона ще кілька разів їздила на консультації у Туреччину і відновлювалась. Але 17 жовтня її не стало.

Н. Ксьондзик народилася 1985 року в Києві. Закінчила бакалаврську та маґістерську програми Києво-Могилянської академії. Майже 10 років працювала у видавництві „Смолоскип“. Підготувала до друку близько 300 книг. Поховали її 18 жовтня на Байковому кладовищі.

Для мене ця звістка стала особливо сумною, тому що я спілкувався з Н. Ксьондик кілька років з приводу видання моїх книжок і завжди відчував її високу професійність і доброзичливість, високий рівень відповідальности.

„Смолоскип“ втратив відразу двох визначних працівників – О. Зінкевича і Н. Ксьондзик, але їхня праця на користь української літератури стала основою дальшої плодотворної діяльности видавництва.

Вічна пам’ять невтомній головній редакторці!

Коментарі закриті.