25 лютого, 2021

Вшанували роковини „Небесної сотні“

Пам’ятник „Небесній сотні“ і героям України.

ЧІКАҐО. – 20 лютого у Катедрі св. Апостола Андрія Первозваного Православної Церкви України українська спільнота вшанувала роковини „Небесної сотні“.

Перед початком Панахиди настоятель Катедри протоєрей Віктор Полярний звернувся до Гене­раль­ного консула України в Чікаґо Сергія Коледова, представниць Організації Жінок Оборони Чотирьох Свобід України ім. Олени Пчілки в Палатай­ні, побратимів 31-го відділу Органі­зації Оборони Чотирьох Свобід України в Палатайні, всіх присутніх зі словом:

„Сьогодні в сучасних нелегких обставинах життя українського народу ми завжди молимося з проханням до Господа про благословення для українського народу про мир, добро, благополуччя, про злагоду, братолюбство, одномислення і про щасливе життя всього українського народу. Також ми завжди молимося, щоб Господь послав своє благословення всім хоробрим лицарям, що в окопах на Донбасі жертвують своїм життям за соборність і незалежність Української держави.

Сьогодні ми зібралися, щоб у скорботі схилити голови перед пам’яттю героїв Визвольних змагань українського народу і вшанувати найкращих дітей української нації та постійно прищеплювати любов до України, щоб Україна була дійсно українською.

Від імені Вікаріяту Православної Церкви України в Сполучених Шта­тах Америки, Австралії, Канади та Японії, а також від імені громади Святого Апостола Андрія Перво­званого, вітаємо всіх присутніх, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах, за словами Тараса Шев­ченка, тече свята і чиста українська кров і правдивий дух героїчних змагань попередників українського народу!“.

Після Панахиди Генеральний консул України в Чікаґо С. Коледов поклав квіти перед пам’ятником „Небесній сотні“ і героям України.

Коментарі закриті.