17 вересня, 2020

Американські сенатор і конґресмени привітали Україну

Карантинні заходи наклали свої обмеження на цьогорічне святкування Дня Незалежности України, проте Український Конґресовий Комітет Америки (відділ Ілиной) зумів зробити відзначення цього свята урочистим та незабутнім, продемонструвавши активну підтримку американських політиків, які є друзями України. Відео-привітання, які записали конґресмени на прохання відділу УККА, миттю розійшлися по цілому світі. Нижче вміщено перекладений текст привітань. (Ініціятива запису відео-привітань з Днем Незалежности України від американських політиків належить голові медіякомітету відділу УККА Марії Коркач-Грошко та співголові Мілі Луговій.)

 

Сенатор Дик Дурбин:

Сенатор Дик Дурбин

„Я – сенатор від штату Ілиной Дик Дурбин, маю честь віртуально приєднатися до святкувань з нагоди 29-ої річниці Незалежности України. Знаю, що святкування виглядають дещо по-іншому цього року – коронавірус дуже вплинув на багато святкувань. Попри те я хочу відмітити важливість Дня Незалежности України. Українська громада Америки невтомно працювала протягом десятиліть заради демократичної, вільної, процвітаючої України і вона працюватиме до того дня, поки Україна стане вільною від російської окупації, і чим швидше – тим краще. Я тут в Конґресі для того, щоб допомогти вам у цьому.

Я добре пам’ятаю той день, коли йшов Майданом невдовзі після Революції Гідности в 2014 році. Разом зі мною йшов Герой Америки Сенатор Джон МакКейн, якому так багато людей віддавали шану. Було дуже тихо в той день на Майдані через панахиди за загиблими в цьому благородному протесті. І я зрозумів в той момент, що голос США в підтримку вільної України буде життєво важливим для її майбутнього. Я знав, що ми не можемо поступитися досягненнями останніх десятиліть в Европі, які приносять мир, безпеку і процвітання в реґіоні, який занадто довго був охоплений війною. Україн­ська громада Америки знає дуже добре, що ми не повинні приймати ці досягнення як належне. Ми маємо інвестувати в них та розвивати їх.

Зараз важкі часи в світі, проте я знаю вашу громаду – ви будете продовжувати добиватися від США відданости демократичному майбутньому України, союзу із Заходом та нашим спільним цінностям. Я буду продовжувати стояти поруч з вами під час святкування багатьох майбутніх Днів Незалежности.”

Д. Дурбин є співголовою „Senate Ukraine Caucus”, членом „Senate Defen­se Committee” та „Senate Appro­priations Defense Suubcommittee” та одним з перших, хто підтримав „Ukraine Freedom Support Act”.

 

Конґресмен Майк Квиґлі, співголова „Congressional Ukraine Caucus”:

Конґресмен Майк Квиґлі

„Я пишаюсь служити вам і пишаюсь бути частиною „Congressional Ukraine Caucus” як співголова. Кожного разу, коли я відвідую Україну, то є враженим її красою та стійкістю її людей, які занадто часто зазнають аґресії з боку Росії. Продовжуйте відстоювати ваші голоси та залишайтесь сильними! Разом ми значно сильніші, ніж поодинці!

Я пишаюсь своєю підтримкою законопроєктів, які напряму стосуються України, особливо законопроєкту, в якому йдеться про виділення 445 млн. дол. допомоги, які будуть спрямовані на укріплення законодавства, сувернітету та на гуманітарну допомогу Україні.

Друзі, ми маємо продовжувати говорити чесно, щиро та від усього серця. Ми готові підтримувати адміністрацію президента України в боротьбі з корупцією. Ми розділяємо з вами демократичні, европейські цінності щодо миру та процвітання.

Ми ніколи не забудемо тисячі полеглих українців, які пожертвували власними життями! Їхня мужність веде нас у нашій боротьбі за справедливіший та безпечніший світ. Українці та американські українці є дуже стійкими, то ж залишайтесь надалі сильними та продовжуйте боротьбу! Нехай вас благословить Бог!”

Конґресмен М. Квиґлі є одним із спонзорів ініціятиви „Ukraine Freedom Support Act”, членом комітету з асиґнувань „House Appropriations Committee”, котрий вирішує питання щодо фінансової допомоги Україні, членом комітету розвідки „House Select Intelligence Committee”, котрий підтримує пряму дипломатію з Україною.

 

Конґресмен Адам Кінзінґер, член „Congressional Ukraine Caucus”:

Конґресмен Адам Кінзінґер

„Шлях до Свободи ніколи не буває легким і українці знають це занадто добре. Боротьба за Свободу продовжується і США й надалі підтримують українців у їх прагненні до вільного та незалежного суспільства. Нехай цьогорічне святкування буде присвячене визнанню всіх тих здобутків за останні три десятиліття та подальшим зусиллям на шляху до цілковитої Незалежности. Будьте міцними! Продовжуйте боротьбу!”

Конґресмен А. Кінзінґер був співавтором „Stability and Democracy for Ukraine Act”, який мав на меті стримувати аґресію Росії щодо України, засудити анексію Криму та сприяти підтримці демократії в Україні.

 

Конґресвумен Робін Келлі:

Конґресвумен Робін Келлі

„Дякую за запрошення приєднатись до привітань та відзначити 29-ий День Незалежности нашого друга та партнера – України! Моя українська бабуся Анна Герич дуже б раділа та пишалася! Цей святковий день також є нагодою знову підтвердити нашу відданість нашому спільному баченню майбутнього, де люди, незалежно від того, де вони народжені, мають свободу та право обирати своє майбутнє!

Необхідно, щоб ми стояли разом як проґресивні демократії і щоб дали відсіч та побороли ревізіоністські сили, які намагаються підірвати право на самовизначення та права людини!”

Р. Келлі має українське коріння, оскільки її бабуся була українкою. Вона є членкинею „House Democracy Partnership”, де конґресмени працюють в партнерстві із законодавчими органами інших країн, в тому числі й України.

 

Конґресмен Раджі Крішнамурті, член „Congressional Ukraine Caucus”:

Конґресмен Раджі Крішнамурті

„Я щиро вдячний Українському Конґресовому Комітетові Америки (відділ Ілиной) за можливість долучитись до відзначення 29-ої річниці Незалежности України. Україна є важливим та відданим міжнародним партнером США. Також вона є символом руху до демократії та свободи від пригнічення Радянського Союзу. Стосунки між США та Україною навіть сильніші завдяки вкладу українських американців в розбудову нашої країни. Починаючи з першого українця, який ступив на американську землю, і до сучасних іміґрантів, що ще прибувають, українці завжди возвеличували цю країну, допомагаючи їй ставати ще величнішою. Щиро дякую! Нехай Бог благословить вас усіх!”

Коментарі закриті.